Goud voor Lisa Scheenaard

Lisa Scheenaard pakt goud
Screenshot https://www.facebook.com/WorldRowing

(Video) Roeister Lisa Scheenaard uit Weert was afgelopen week naar het Bulgaarse Plovdiv afgereisd voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen met de wetenschap dat zij met Roos de Jong in de dubbeltwee van start zou gaan. Op het laatste moment moest De Jong echter invallen in de dubbelvier omdat een van de roeisters ziek was geworden. Hierdoor moest Scheenaard noodgedwongen als gelegenheidsroeister uitkomen in de Skiff, zo meldt Topsport Limburg.

Nadat op vrijdag de twee kwalificatieheats waren geroeid had Scheenaard met 7:28,130 de snelste tijd gerealiseerd. Daarmee was ze direct geplaatst voor de finale van zondag. In de finale ging het iets langzamer maar met een tijd van 8:04,010 minuten was ze opnieuw de snelste. Tweede werd de Chinese Yan Jiang met een tijd van 8:05,370. De oud Olympisch kampioene de Tsjechische Miroslava Topinkova pakte het brons in een tijd van 8:08.450.

Bekijk de video van World Rowing met de finish

https://www.facebook.com/WorldRowing/videos/634509653688690/