Het College beste team Eureka!Cup

Foto via: Het College

Op donderdag 16 mei hebben leerlingen van Het College uit Weert de prijs gewonnen voor beste team tijdens de Eureka!Day in Rijswijk. Door een goede samenwerking, waarbij de leerlingen hun eigen proces evalueerde, wisten ze de eerste prijs in de wacht te slepen voor teamwork.

Lovend jurycommentaar

De leerlingen Tim, Mats, Liz en Mirte uit A1B wisten met hun samenwerking de jury helemaal in te pakken. Ze kregen lovend jurycommentaar: ‘uitstekend teamwork, waarbij er voortdurend samen werd geëvalueerd en bijgesteld om het team nog beter te laten functioneren’. De leerlingen hebben allemaal een medaille in ontvangst mogen nemen en daarnaast een trofee voor de school. Ook zijn ze uitgenodigd voor een bezoek aan een science center.

Eureka!Cup

Gedurende acht weken zijn leerlingen uit de brugklas van Het College tijdens de O&O-lessen bezig geweest met opdrachten van de Eureka!Cup. De Eureka!Cup is een ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo-vwo. Samen met bedrijven en overheidsinstellingen worden ontwerpopdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn (het bedrijf is hier zelf ook mee bezig) en anderzijds aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Voor de brugklassen was dit jaar de opdracht om een ‘zero footprint’ basiskamp voor defensie te ontwerpen.

Op de Eureka!Day waren dit jaar 180 teams aanwezig met zo’n 750 leerlingen. Uit Nederland en België deden teams mee met de verschillende opdrachten. Namens Het College waren er, na voorrondes op school, twee teams uit VWO-1 en twee teams uit VWO-2 afgevaardigd. Alle teams hebben een prachtige prestatie laten zien op het ontwerpen van een product, het presenteren van hun proces en teamwork.