Update 20.41u – (Foto’s) De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 19.30 uur gealarmeerd voor een dier in nood op de Kempenweg in Weert. Enkele minuten later werd er via de meldkamer ‘opgeschaald’ omdat ook een persoon in het kanaal was gesprongen.

Een man was de ree nagesprongen om een poging te doen om het dier uit de Zuid-Willemsvaart te redden. Toen dit niet lukte hebben omstanders man weer op het droge geholpen. De ambulance kwam ter plaatse om de man die in het water was gesprongen bij te staan. De betreffende persoon heeft geen letsel ondervonden van de poging tot redding.

De brandweer heeft de ree inmiddels ook op het droge gekregen. Het dier is uitgezet in het nabij gelegen bosgebied.

Update

De man was samen met een vrouw het kanaal in gesprongen, zo meldt de brandweer in een update. Het tweetal werd op het droge geholpen door omstanders. De personen die in het water waren gesprongen werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd. Ze waren, net als de ree, ongedeerd uit het water gekomen.

Video te water laten brandweerboot (door Yordi)

https://youtu.be/seb42y6enTY

7 REACTIES

  1. Voor het geld wat de reddingsoperatie`s in het kanaal de afgelopen 5 jaar al gekost hebben had je 2 keer een bescheiden hekwerk langs het kanaal kunnen zetten met trapjes van rvs. Stelletje vruchten van een eikenboom, de bestuurders verantwoordelijk voor de vertraging van de beveiliging van dit kanaal des doods. Maar kennelijk vind men het geweldig dat er zoveel reddingen moeten gebeuren en er gaan er nog vele komen. Helaas zullen daar ook nog doden door vallen, mens en dier. Leve de politiek ten koste van mens en dier.

  2. Waarom veel geld besteden aan het redden van een ree als de meeste mensen dierwelzijn dermate onbelangrijk vinden dat ze er van uit gaan dat een dier voor hun consumptie dient te sterven?

    En het lijkt me gevaarlijk om in het kanaal te springen? Ik lees er veel te veel vreselijke berichten over.

  3. Ja tuurlijk, negativo jij zou staan blijven kijken tot de ree verdronken was. Gelukkig zijn er in Weert mensen die van dieren houden en zichzelf in de waagschaal stellen om een dier in nood te redden.

  4. Een ree is een vluchtdier dat makkelijk in de stress raakt als het opgejaagd word, dus door onwetendheid hebben deze mensen het dier waarschijnlijk als nog de dood ingejaagd.

Comments are closed.