Man en vrouw proberen ree te redden

Update 20.41u – (Foto’s) De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 19.30 uur gealarmeerd voor een dier in nood op de Kempenweg in Weert. Enkele minuten later werd er via de meldkamer ‘opgeschaald’ omdat ook een persoon in het kanaal was gesprongen.

Een man was de ree nagesprongen om een poging te doen om het dier uit de Zuid-Willemsvaart te redden. Toen dit niet lukte hebben omstanders man weer op het droge geholpen. De ambulance kwam ter plaatse om de man die in het water was gesprongen bij te staan. De betreffende persoon heeft geen letsel ondervonden van de poging tot redding.

De brandweer heeft de ree inmiddels ook op het droge gekregen. Het dier is uitgezet in het nabij gelegen bosgebied.

Update

De man was samen met een vrouw het kanaal in gesprongen, zo meldt de brandweer in een update. Het tweetal werd op het droge geholpen door omstanders. De personen die in het water waren gesprongen werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd. Ze waren, net als de ree, ongedeerd uit het water gekomen.

Video te water laten brandweerboot (door Yordi)

https://youtu.be/seb42y6enTY