(Foto’s) Zondag werd in Tungelroy de nieuwe speelplek aan de Kumpehof officieel geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van wethouder Van den Heuvel.

De natuurlijke speeltuin werd op initiatief van de buurtbewoners gerealiseerd. Op het terrein staan houten speeltoestellen van kinderen die goed zijn voor de ontwikkeling van het evenwicht van kinderen. De kinderen worden uitgedaagd om over balken te lopen, samen te spelen, te schommelen in de vogelnestschommel of om lekker in het zand te spelen. De buurtbewoners kregen bij de realisatie (financiƫle) steun van het Samenfonds0495, Wonen Limburg, Dorpsoverleg Tungelroy en enkele sponsoren. Ook de gemeente Weert droeg haar steentje bij.

De speeltuin is nu grotendeels klaar. Op korte termijn komt er nog een glijbaan en kabelbaan. Maar zondag was het mooie moment daar om de speeltuin officieel te openen. Dit werd groots aangepakt met een buurtfeest. Er speelde een muziekband, de kinderen (en voornamelijk ouderen) konden hutten bouwen en er werd gezellig gepicknickt op het speelterrein.

Tijdens de opening werd de naam van de speelplek bekend gemaakt door wethouder Van den Heuvel. Dit gebeurde door het naambordje van ‘t Tungelke te onthullen.