Nieuw Circus Maximum naar Weert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 4 min. leestijd
Foto door: Persdienst Nederlands Kwaliteitscircus

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de voorbereidingen van het nieuwe Circus Maximum. Een circus van formaat en kwaliteit, zowel qua optredens als comfort en voorzieningen in de grote theatertent. In Tilburg beleefde Maximum als Wintercircus haar voorpremière, vanaf 23 mei worden optredens verzorgd in Weert!

Positiviteit

‘Nadat de Nederlandse circuswereld de laatste jaren een heleboel negatieve berichtgeving over zich heen heeft gekregen, is het ontzettend fijn om te laten zien dat er ook positieve ontwikkelingen in de branche zijn’, aldus tourneemanager Kevin van Geet uit Hapert. Het gloednieuwe circusbedrijf kan qua opzet en organisatie direct als grootste Nederlandse Circus worden bestempeld, en heeft als doel om het publiek de magie van het circus te laten herbeleven.

Beleving staat centraal, en die begint al in de sfeervol aangeklede foyertent met een groot aanbod aan typische circus-lekkernijen zoals versgebakken popcorn, suikerspinnen en zuurstokken. In de voorstelling, die met pauze ruim 2 uur duurt, worden alle ingrediënten van het klassieke circus gepresenteerd.

Marlon toont zijn optreden met maar liefst 8 Friese hengsten, en is de trotse winnaar van het internationale Circusfestival van Massy. Een erkenning voor humane dressuur en een voorbeeldige verzorging van zijn vierbenige vrienden. Exotischer wordt het wanneer 6 reusachtige, Siberische kamelen de piste betreden en een vlotte vrijheidsdressuur afwerken, met oriëntaalse danseressen en passende muziek.

Speciaal voor de kinderen een optreden met 5 vrolijke hondjes, en een unieke combinatie van Friese hengsten en kleine pony’s. Gewaagde acrobatiek zowel in de nok van de tent aan de tissue
en ringtrapeze, als ook – op bijna aanraakbare afstand – in de piste met jongleurs en koorddansers.

Humor

Voor de nodige dosis humor zorgt de getalenteerde Clown Marco, die zich met verschillende korte optredens tot publiekslieveling zal ontwikkelen. Hoogtepunt van de voorstelling is ongetwijfeld het Hongaarse duo Donnert, met hun ‘Pas de Deux’ ballet op de rug van 2 edele paarden.

De luxe theatertent beschikt over een eigentijdse zitinrichting met plaats voor bijna 1000 personen op comfortabele kuipstoelen, de voorstelling wordt ondersteund door een computergestuurde lichtshow.

Na de voorstelling een meet & greet met de circusartiesten waarbij gelegenheid is tot het maken van foto’s en verzamelen van handtekeningen! Voorstellingen zijn van 23 mei tot en met 2 juni op het grasveld aan de Maaslandlaan in Weert.

Aanvangstijden voor de 2 speelweken

– Donderdag 23 mei 19.00 uur, donderdag 30 mei 15.00 uur
– Elke vrijdag 16.30 uur (familiedag, volwassenen betalen kinderprijzen)
– Elke zaterdag 15.00 en 19.00 uur
– Beide zondagen om 12.00 uur

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 14,00 bij de circuskassa of online via www.circus-maximum.nl. De circuskassa is open vanaf één uur voor aanvang van elke voorstelling!

Foto door: Persdienst Nederlands Kwaliteitscircus
Foto door: Persdienst Nederlands Kwaliteitscircus

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie