Jeroen Lenaers op weg naar Europa

(Foto’s) Hoe kun je in gesprek gaan met betrokken Limburgers, terwijl je sportief bezig bent? Onder het motto “Fiets Jeroen Europa in” maakt Jeroen Lenaers uit Stramproy, nummer 2 op de CDA-lijst voor de Europese verkiezingen, deze week een tocht van meer dan 350 kilometer per fiets, van Noord- naar Zuid-Limburg.

De Stramproyenaar verplaatst zich niet zomaar op een fiets, maar op een unieke 7-persoonsfiets. Dit met als doel om met zoveel mogelijk Limburgers in gesprek te gaan over belangrijke lokale én Europese thema’s. Jeroen zit reeds in het Europees Parlement en wil zijn werkzaamheden graag voortzetten met de kennis die hij momenteel ophaalt bij de burgers.

Maandag fietste Jeroen door de gemeenten Nederweert en Weert. Morgen vertrekt hij in Stramproy om zijn tocht te vervolgen door Leudal. Iedereen is welkom om als ploegmaat naast Jeroen plaats te nemen en die dag een stukje van de etappe mee koersen. Aanmelden kan nog door een mailtje te sturen naar [email protected]. Dan laat hij weten hoe laat en waar je op zou kunnen stappen. Jeroen’s speciale campagnebusje kan deelnemers naderhand weer terug naar huis brengen.

Voor Jeroen is de eerstvolgende etappe een thuiswedstrijd: “Ik start dinsdag de etappe vanuit mijn woonplaats Stramproy. Maar ik zie er ook erg naar uit om van mensen uit andere gemeenten waar ik doorheen fiets te horen wat er lokaal speelt. Bovendien is alle fietshulp van harte welkom om 25 kilometer verderop in Neer goed en wel zullen finishen.

Europese verkiezingen

De verkiezing van de leden van het Europees Parlement wordt eens in de 5 jaar gehouden. De verkiezing vindt plaats op donderdag 23 mei 2019. De stempassen zijn reeds verstuurd naar de stemgerechtigden.

[nggallery id=’7864′]