(Foto’s) Hoe kun je in gesprek gaan met betrokken Limburgers, terwijl je sportief bezig bent? Onder het motto “Fiets Jeroen Europa in” maakt Jeroen Lenaers uit Stramproy, nummer 2 op de CDA-lijst voor de Europese verkiezingen, deze week een tocht van meer dan 350 kilometer per fiets, van Noord- naar Zuid-Limburg.

De Stramproyenaar verplaatst zich niet zomaar op een fiets, maar op een unieke 7-persoonsfiets. Dit met als doel om met zoveel mogelijk Limburgers in gesprek te gaan over belangrijke lokale én Europese thema’s. Jeroen zit reeds in het Europees Parlement en wil zijn werkzaamheden graag voortzetten met de kennis die hij momenteel ophaalt bij de burgers.

Maandag fietste Jeroen door de gemeenten Nederweert en Weert. Morgen vertrekt hij in Stramproy om zijn tocht te vervolgen door Leudal. Iedereen is welkom om als ploegmaat naast Jeroen plaats te nemen en die dag een stukje van de etappe mee koersen. Aanmelden kan nog door een mailtje te sturen naar [email protected] Dan laat hij weten hoe laat en waar je op zou kunnen stappen. Jeroen’s speciale campagnebusje kan deelnemers naderhand weer terug naar huis brengen.

Voor Jeroen is de eerstvolgende etappe een thuiswedstrijd: “Ik start dinsdag de etappe vanuit mijn woonplaats Stramproy. Maar ik zie er ook erg naar uit om van mensen uit andere gemeenten waar ik doorheen fiets te horen wat er lokaal speelt. Bovendien is alle fietshulp van harte welkom om 25 kilometer verderop in Neer goed en wel zullen finishen.

Europese verkiezingen

De verkiezing van de leden van het Europees Parlement wordt eens in de 5 jaar gehouden. De verkiezing vindt plaats op donderdag 23 mei 2019. De stempassen zijn reeds verstuurd naar de stemgerechtigden.

6 REACTIES

 1. Die daar nog in geloof aan hecht is alles wijs te maken. Alhoewel, de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn geweldig en dus niet te versmaden………..

 2. Neem toch aan dat hij als Rooyenaar ook woensdag op de fiets springt voor belangrijk lokaal thema arbeidsmigranten. Is nog Europese aangelegenheid ook !

 3. Alle, maar dan alle…en dan bedoel ik ook ALLE die met politiek te maken hebben,
  doen dat voor zichzelf…en voor niemand anders!!!
  Ze werken met allebei de ellebogen om zich binnen hun eigen partij naar voren te werken.
  Hun favoriete hobby’s zijn:
  Liegen en bedriegen.
  Hun tegenstanders belachelijk maken.
  Eten en drinken op kosten van de gemeenschap.
  Zoveel mogelijk declareren van de gemeenschap, ook waar ze geen recht op hebben.
  Zo veel mogelijk “zeiveren”, om “niks” te vertellen.
  Zo lang mogelijk op het pluche blijven plakken, ook als de verwantwoordelijkheid in het geding is.
  Hun ego elke dag oppoetsen.
  Altijd gelijk en het laatste woord willen hebben.
  Zo zijn er nog veel meer hobby’s om zich uiteindelijk uit te roepen tot “SPITSENKANDIAAT”
  Ook de 2de op de lijst van het CDA ..is niet anders..!!!

 4. Populist, er bestaat geen ander woord voor mensen die zo over publieke functies denken. Zelf waarschijnlijk nog nooit een stukje eigen verantwoordelijkheid genomen en voor de samenleving nog geen uur werkzaam geweest. Alleen maar afzeiken, vreselijk!

Comments are closed.