(Foto’s) En daar waren opeens de (hagel)buien en het onweer. Na een warme en zonnige dag sloeg in Weert vrij snel om zondag in de namiddag.

In sommige delen van Weert kwamen zelfs hagelstenen ter grootte van knikkers uit de lucht vallen. Sommige straten werden daardoor even wit van kleur. Andere straten kregen een kleurtje door de bloesem die door de hagel mee naar beneden werd genomen.

Andere delen van Weert kregen tijdelijk te maken met lichte wateroverlast. Zo was er op sommige delen van de Ringbanen in Weert sprake van aquaplaning. Ook op snelweg A2 rondom Weert remde het verkeer af vanwege wateroverlast. Op de Geuzendijk was de spoortunnel onder water gelopen.

Op de Magdalenastraat in Weert was een tak afgebroken ten gevolge van de buien. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de tak, met behulp van een ladderwagen afgezaagd.

Bekijk een impressie (met ingestuurde foto’s).

Video via Youtube

https://youtu.be/r2BuNMog6wU

2 REACTIES

  1. Fijn, neerslag meer dan voorspelt, voorspelling was 2 liter per m² heerlijk, goed voor de plantjes (geen wiet) en goed voor de aanvulling in de beken en het grondwater. Geen noemenswaardige schade.
    Tot nu toe 20.10 uur 13 liter per m² op mijn locatie. Er mag nog wel wat meer vallen. Weert komt er beter vanaf dan Bree qua overlast waar diverse delen zijn ondergelopen. Op sommige locatie`s daar 80 liter per m²
    https://www.hln.be/wetenschap-planeet/weernieuws/noodweer-barst-los-in-limburg-zware-wateroverlast-in-bree-toestand-nu-onder-controle~ab199cd3/

Comments are closed.