Unicorn Grain Specialties gaat verder onder een andere naam. De fabriek aan de Zuid-Willemsvaart in Weert produceert graanproducten en gaat verder als Limagrain Ingredients. Veel mensen in Weert kennen het nog als het vroegere ‘Meneba’.

Vanaf 13 mei 2019 verandert de business unit van de Limagrain-groep die zich toelegt op ingrediënten, haar naam van Limagrain Céréales Ingrédients in Limagrain Ingredients. Deze verandering is ook van toepassing op Unicorn Grain Specialties BV en Unicorn Grain Specialties GmbH, de twee entiteiten die zich vorig jaar bij Limagrain Ingredients hebben aangesloten.

De nieuwe naam: Limagrain Ingredients staat voor de internationalisering van onze activiteiten. Vandaag de dag worden onze ingrediënten verkocht in 58 landen met een omzet van bijna 150 miljoen euro. Jaarlijks wordt meer dan 330.000 ton graan verwerkt in zeven productielocaties in heel Europa. Bovendien, zelfs als granen de belangrijkste grondstof blijven, kan groei in de toekomst ook uit peulvruchten of andere plantaardige eiwitten komen. Limagrain Ingredients weet dat het leven kan worden verrijkt door gezonde en nutritionele ervaringen.

Graan is de basis voor uitgebalanceerde voeding

De roeping van Limagrain Ingredients is om het natuurlijke potentieel van graan te ontsluiten. Al de productieprocessen binnen het bedrijf zorgen voor 100% natuurlijke producten met onderscheidende functionaliteiten. Of we het nu hebben over malen, warmtebehandeling, koken onder vacuüm , extruderen, enz., Er zijn geen chemische behandelingen binnen het bedrijf.

Ze beheersen hun geïntegreerde graanketen van veredeling tot verwerking en bieden volledige traceerbaarheid voor de klanten om 100% betrouwbare producten te garanderen.

Limagrain Ingredients verkoopt haar producten in 6 internationale toepassingsmarkten; Bakery, Culinary, Snacks, Breakfast Cereals, Petfood & Horses en Young Animals (biggen en kalveren) én twee lokale markten: Traditionele Bakkerij en Houtpellets. Elke dag eten honderden miljoenen mensen, huisdieren en jonge dieren producten met unieke functionaliteiten die Limagrain Ingredients maakt, produceert en verkoopt. Limagrain Ingredients begrijpt de textuur en verbetert de voedingswaarde.