Bij buurtbewoners in de wijk Groenewoud is sinds gisteren onrust ontstaan vanwege een vergiftigde hond.

De hond zou gisteren een vergiftiging hebben opgelopen tijdens een wandeling bij een grasveldje aan de Maastrichtstraat. In eerste instantie leek het erop dat de hond het ternauwernood had overleefd, maar de trouwe viervoeter is vandaag alsnog komen te overlijden ten gevolgen van het ingenomen gif.

Buurtbewoners maken zich zorgen en waarschuwen andere hondenbezitters. Houd de omgeving en je hond in de gaten. Raadpleeg tips op het internet en/of bel met de dierenarts wanneer je vermoed dat er sprake is van vergiftiging. Doe tevens aangifte bij de politie als blijkt dat het daadwerkelijk om vergiftiging gaat.

18 REACTIES

 1. Als je niet kan bukken om de stront te ruimen moet je geen hond uitlaten.
  Of je nu honden belasting betaald of niet
  Je hebt opruim plicht. Van mij mogen ze de honden in beslag nemen van die niet op ruimen…

 2. als iedereen zijn hondenpoep op zou ruimen, zou dit niet gebeuren!
  bij het grasveldje bij de moskee (biest) is het ook een groot toilet!

 3. 😡 pardon kind !!!
  Geeft dat een ander erdoor het recht om een mensenlievend dier te doden ?
  Wie weet : denk aan onze ouderen die niet kunnen bukken om de poeppies op te rapen, maar de liefde van een hond niet kan missen en braaf hondenbelasting betalen.
  Schaam je, deze uitspraak stelt nergens op …het bewust laten vergiftigen (zeer pijnlijke dood) van een hond is onacceptable !

 4. Je hebt gelijk dat mensen het beter op moeten ruimen, maar om dan honden te gaan vergiftigen gaat wel heel erg ver!

 5. Tsja …het is wat…een hond hebben.
  Een hondenleven kost zowat €15000 en sommige nog veel meer.
  Je moet hem elke dag een paar keer uitlaten, en in het begin naar een cursus gaan…want een hond moet tegewoordig ook kunnen “lezen en schrijven en met sociale media om kunnen gaan..telefoneren noem maar op”
  En vooral moet een hond zijn baas kunnen verstaan: Af,Zit,Lig,Kom hier, Koest, Foei! ..en nog veel meer….volg maar eens een hondebezitter…wat hij of zij, allemaal tegen hun hond zeggen of roepen…..een hond moet tegenwoordig Wieërts of Nederlands kunnen verstaan.
  Een hond bevuild je huis, je kleren je auto, de buurt….en nog veel meer.!
  In het begin van het hondeleven sleurt de hond de eigenaar vooruit….na een jaar of tien sleurt de eigenaar de hond vooruit….
  Uiteindelijk….kan je veel plezier van een hond hebben…maar op het einde van zijn leven ook ontzettend veel verdriet…..en dat soms elke 10-12 jaar weer …
  Tsja..het is wat…een hond hebben…….ik gelukkig niet!!!
  Een hond vergiftigen is een misdaad in mijn ogen!!!

 6. Helaas lopen er inmiddels meer gekken buiten het gesticht dan dat ze er zitten.
  Ze worden of niet opgeborgen of krijgen mogelijkheden zat om te ontsnappen, deze gekken moorden “of baasjes van honden die lopen te wandelen of vermoorden de dieren”, dezelfde gekken maar moorden een ander levend wezen. Beide net zo zwaar straffen.

 7. Het grasveldje waar het hier om gaat is géén groot toilet.Ik kom er al meer dan 50 jaar, heb er gespeeld toen ik klein was, en kom er nu nog af en toe met mijn hond. Ik heb daar nog nooit in een drol getrapt. Als ik op mijn wandelroute hondenpoep tegenkom zijn het meestal grote drollen, dus van mensen met een grote hond die al helemaal het fatsoen zouden moeten hebben om dit op te ruimen. Misschien had deze misselijkmakende actie ook wel helemaal niets met hondenpoep te maken. En het verhaal van Slumme Hendrik raakt helemaal kant noch wal.Ik ben blij dat je geen hond hebt, ik gun je wel wat meer IQ.

 8. Jolanda, je leest iets wat er niet staat!
  je reactie slaat dan ook nergens op!

  jouw spelling is trouwens ook onacceptabel; dit zou unacceptable moeten zijn:)

 9. Ze vinden ook vaak hun weg naar het internet… 😉

  Het is nog niet duidelijk of er überhaupt opzet in het spel is, dus wacht even met oordelen.

 10. Dat geeft je geen recht om gif te verspreiden, als je kinderen in de broek poepen doe je ook geen gif in het eten omdat de poep niet op de juiste plek ligt of zit.

 11. Slumme ik heb een tip voor jou:
  Koop ook een kielf dan hoef je niet zo veel te grouwele.
  Wel de stront mee nemen!

 12. Als je dialect wilt typen hier prima, maar Weerts dialect op een Weertse site is wel zo logisch. Kielf is Roermonds dialect.

Comments are closed.