Crossmoor Charity Cup 2019

Algemeen Weert Reageer 4 min. leestijd

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel vindt op vrijdag 14 juni de 6de editie van de Crossmoor Charity Cup plaats. De opbrengst van dit jaar komt volledig ten goede aan de ouderenzorg in Weert door middel van een donatie aan de Stichting Dagopvang Weert.

Vergrijzing

In onze regio blijkt dat er ten opzichte van het landelijk gemiddelde een sterkere vergrijzing is. Ook zien we steeds meer alleenstaande ouderen. Goede voorzieningen voor ouderen zijn cruciaal voor een leefbare samenleving. Uitgangspunt daarbij is de ondersteuningsbehoefte van onze inwoners, met als leidraad het perspectief van Positieve Gezondheid waarin kwaliteit van leven, zingeving en sociaal maatschappelijke acceptatie centraal staan. De Stichting Dagopvang Weert speelt voor inwoners van de gemeente Weert hierbij een belangrijke rol.

Stichting Dagopvang Weert 30 jaar

De Stichting Dagopvang Weert zet zich in om ouderen een gezellige dag aan te bieden en viert dit jaar haar 30-jarig bestaan. De Stichting heeft op dit moment 5 huiskamers voor ouderen verspreid over Weert. Wekelijks worden ongeveer 140 ouderen in de huiskamers opgevangen. De Stichting wordt deels door de gemeente gesubsidieerd, maar de huiskamers worden volledig door vrijwilligers gerund, zo ook het bestuur. Ouderen die niet zelf naar de huiskamers kunnen komen, worden door vrijwillige chauffeurs opgehaald.

De huiskamers bieden ouderen een vorm van dagbesteding en structuur. De mantelzorgers worden tijdelijk ontlast van hun mantelzorgtaken. Ouderen komen er met elkaar in contact waarmee vereenzaming kan worden voorkomen. Bij huiskamer de ‘Roos’ kunnen de bezoekers ook een warme maaltijd nuttigen.

6de huiskamer in klooster

De werkgroep Crossmoor Charity Cup wil met de opbrengst, naast de ondersteuning van de Stichting Dagopvang Weert, een 6de huiskamer opzetten in het Birgittinessenklooster aan de Maasstraat. Het doel van de 6de woonkamer is een eigentijds aanbod voor vitale, maar eenzame ouderen te creëren in het klooster. Zij trekken hierin gezamenlijk op met de Stichting Dagopvang Weert en de zusters van het klooster. Punt Welzijn wordt hier ook bij betrokken.

Weerter goede doelen

Sinds 2014 organiseert de werkgroep Crossmoor Charity Cup jaarlijks een golftoernooi waarbij de volledige opbrengst ten goede komt van een Weerter goed doel. Dankzij de vele sponsoren en deelnemers is er de afgelopen vijf jaar maar liefst € 300.000,- uitgereikt aan verschillende doelen, waaronder het Toon Hermans huis Weert, de voedselbank, het Jeugdsportfonds en de Stichting Eerbied voor het leven.

De Crossmoor Charity Cup op 14 juni is qua deelnemers aan de wedstrijd volgeboekt en een grote groep sponsoren heeft haar bijdrage toegezegd. Tijdens het vervolgprogramma die avond wordt uiteindelijk de definitieve opbrengst van de dag bekend gemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie en vrijwilligerswerk kun je terecht op www.huiskamerweert.nl of vrijblijvend contact opnemen met Audry Verheijen, coördinator vrijwilligerswerk via 06-29241485 of [email protected]. Meer informatie over de werkgroep Crossmoor Charity Cup is te vinden op: www.crossmoor.nl/nl/golfbaan/charity-cup.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie