Druk bezochte open dag bij het SJG

(Foto’s/video) Zaterdag vond bij het SJG in Weert een open dag plaats. Een open dag met een extra feestelijk tintje want het Weerter ziekenhuis viert dit jaar ook haar 150-jarig bestaan. Onder het genot van een kopje koffie, thee en een gebakje kregen de geïnteresseerden een kijkje achter de schermen.

Tijdens de open dag liet het SJG zien hoe het ziekenhuis door de jaren heen veranderd is. Maar ook waar SJG Weert al 150 jaar constant in is gebleven. Dat is met name de persoonlijke aandacht voor de patiënt, de betrokkenheid van de medewerkers en de korte lijnen in de organisatie.

Buiten op het ziekenhuisterrein werd een scenario nagespeeld waarin iemand een ongeluk had gekregen. Vervolgens haalde de brandweer het lotusslachtoffer uit zijn benarde situatie en zorgde de ambulancedienst dat het lotusslachtoffer naar de Spoedeisende Hulp (SEH) werd gebracht. In een tijdelijke omgebouwde SEH kregen de bezoekers tekst en uitleg over wat er allemaal gebeurd.

Het ziekenhuis kon rekenen op veel geïnteresseerden. De gehele dag door liep jong en oud door het ziekenhuisgebouw waar met veel interesse werd gekeken en geluisterd. Bekijk een impressie.

Video via Youtube

https://youtu.be/zhbjoauWUy4