Eerste uitgave Cwartier-Magazine

(Foto’s) Op 20 juni 2019 werd bij Cwartier in Weert de eerste uitgave gepresenteerd van Cwartier-Magazine. Een experiment, zoals het idee van Cwartier zelf ook is ontstaan vanuit vrijheid en creativiteit.

Het magazine heeft de titel ‘Kom binnen’ en geeft je een eigenzinnig kijkje in het oude raadhuis waar inmiddels bijna 100 organisaties gehuisvest zijn, met elk hun eigen verhaal. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Petra Verkoulen, die vanaf de eerste dag in het gebouw werkt. Ze staat ook in het magazine in de rubriek ‘Achter de schermen’.

Het magazine laat door haar inhoud en vormgeving direct zien dat het gebouw en haar ‘bewoners’ niet onder één noemer te scharen zijn. ‘Het gebouw staat voor vrijheid, duurzaamheid, innovatie en samenwerken’, vertelt Brian Voesten, een van de drie oprichters van Cwartier. ‘Je kunt hier sporten, (re)integreren, Nederlands leren, werken of een tattoo laten zetten.’ Ook kun je een kop koffie drinken, heerlijk eten (vers van de daktuin), winkelen of je laten coachen. In het magazine vind je veel foto’s, bijzondere verhalen en ontmoetingen en de statistieken van het gebouw. Zoals het feit dat in Cwartier 278 oude bureaustoelen zijn hergebruikt en dat er 29 organisaties gehuisvest zijn die zorg of ondersteuning bieden.

Over Cwartier

‘Er moest iets komen dat er nog niet was’, beaamt medeoprichter Geerd Simonis. ‘Een plek voor creativiteit, zorg en ondernemerschap, midden in het leven. Cwartier is een ecosysteem, dat wij slechts beheren zonder te sturen. En dat blijft groeien dankzij een nieuw soort samenwerking en ondernemersklimaat’. Medeoprichter John Jacobs: ‘Cwartier wijkt af van de gebaande paden: verplichtingen zijn ondergeschikt aan de vrijheden. En dat zie je terug in het magazine. Of zoals Freek de Jonge het zegt: “Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht”.’ Het magazine is geschreven, gefotografeerd en vormgegeven door Perron C dat ook in Cwartier gevestigd is.

Het magazine is op diverse plekken in Weert te koop voor €3,95 (Van Bun in de Muntpassage en Het Warenhuis in Cwartier).