EK Triathlon in beeld

(Foto’s) Weert stond dit weekend in het teken van het Europees Kampioenschap Triathlon. De top van de triatleten uit heel Europa waren naar Weert afgereisd om hier deel te nemen aan belangrijke wedstrijden. Er waren immers ook punten te verdienen voor de Olympische Spelen.

De sporters legden fietsend, rennend en zwemmend een compact parcours af, midden in de stad. Ze begonnen met zwemmen in het Blauwe Meertje of in de Zuid-Willemsvaart, gingen fietsend richting de binnenstad en sloten daar de triatlon af met een loopparcours. De finish was op het Bassin.

Zondag werd in stijl afgesloten met het Nederlands team op het podium. Zij wonnen brons op het onderdeel mixed teamrelay. Dit is volgend jaar een nieuw onderdeel tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

Ook komend weekend 7, 8 en 9 juni, staat Weert nog in het teken van de triatlon tijdens de tiende editie van de Rabobank Stadstriathlon. Voor meer informatie kijk op: https://stadstriathlonweert.nl/.

Bekijk een sfeerimpressie.

[nggallery id=’7964′]