Oranje leeuwinnen uitgezwaaid

Budel-Dorplein – Op zaterdagavond 1 juni heeft Rood-Wit’67/PLUS met een groot aantal jeugdleden en trainers/leiders een bezoek gebracht aan het Philips Stadion. Het uitstapje draaide om de oefeninterland tussen de oranje leeuwinnen en het Australische dameselftal. De zogenaamde “uitzwaaiwedstrijd” was de laatste wedstrijd die de Europees kampioenen speelden voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in Frankrijk dat aanstaande vrijdag begint.

De jeugdspelers van Rood-Wit werden opgehaald door een dubbeldekkerbus en direct voorzien van de nodige versnaperingen. PLUS Dennis van Moorsel schonk elke deelnemer een hapje en een drankje voor de reis naar Eindhoven. Bij aankomst in het stadion was er echter weinig ruimte voor een hapje en een drankje. Vanaf dat moment was het deelnemen aan de “oranje-sfeer” veel belangrijker. Van het meezingen van de bekende liederen, tot het juichen tijdens de grote “wave” die door het stadion ruisde, de sfeer in het stadion zat er goed in.

De oranjeleeuwinnen droegen hun eigen steentje bij aan deze mooie avond. Door een 3-0 overwinning met 3 mooie goals kreeg het Nederlandse publiek een goede indruk van de kansen van dit damenselftal voor het WK. Shanice van de Sanden opende de score vlak voor rust. Een fraaie vrijetrap werd door haar met hoofd afgerond in de korte hoek. Vanaf dat moment was het alleen maar juichen voor Nederland. Na rust breidde Vivianne Miedema de score uit. Met een goede sleepbeweging omspeelde ze een verdediger, vervolgens werkte ze af met een geplaatst schot in de verre hoek. Het laatste doelpunt werd gemaakt door wederom van de Sanden. Een corner belande na een kopduel voor de voeten van Shanice. Zij werkte de bal met een hard schot net onder de lat af.

De Rood-Witters danken een aantal sponsoren die dit uitstapje mede mogelijk maakten. Zo sponsorde Toine Jongen Schilderwerken een groot deel van de trip. Ook werd er een gift gedaan vanuit de familie Van Leeuwen uit naam van het reeds overleden erelid Frans van Leeuwen. Daarnaast werd een groot deel van de reis betaald door de K-Side: Een clubje met leden die graag een bijdrage leveren aan jeugdbelangen van Rood-Wit’67. Verder sponsorde Van Deurzen Heftrucks uit Budel en PLUS Dennis van Moorsel, zoals eerder vernoemd.

Rood-Wit’67 wenst de oranje leeuwinnen heel veel succes in Frankrijk!