Vakantiehuisje mensen in armoede

(Foto’s/video) De gemeente Weert heeft een vakantiehuisje gehuurd op de Weerterbergen. Dit vakantiehuisje wordt gebruikt om mensen en gezinnen een vakantie aan te bieden die dit normaal om financiële redenen niet kunnen veroorloven. Dit kunnen mensen zijn met een inkomen onder de minimagrens, maar ook mensen die weinig besteedbaar inkomen hebben.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “De zomervakantie komt eraan. Voor veel mensen een tijd om te genieten van een welverdiende vakantie. Maar dit is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met dit vakantiehuisje zorgen we ervoor dat het hele jaar door meer mensen de mogelijkheid krijgen om op die welverdiende vakantie te gaan.”

Officieel geopend

De gemeente heeft het vakantiehuisje nu voor 1 jaar gehuurd. Mensen die langere tijd niet op vakantie kunnen, krijgen de mogelijkheid om een weekend of midweek in het vakantiehuisje door te brengen. Op vrijdag 21 juni heeft wethouder Martijn van den Heuvel samen met een aantal sponsoren het huisje officieel geopend. Dit weekend geniet het eerste gezin van een vakantie. Koos Konijn, de mascotte van Roompot vakanties, kwam de wethouder en sponsoren persoonlijk ophalen bij het stadhuis.

Samen met Weerter ondernemers

Om ervoor te zorgen dat de vakantiegangers tijdens hun verblijf ook gebruik kunnen maken van meerdere faciliteiten op het park, werkt de gemeente samen met verschillende Weerter ondernemers. Zij verzorgen boodschappenpakketten of sponseren activiteiten. Deze ondernemers en serviceclubs zijn: De Ronde Tafel 146 Weert, HEMA, Jumbo, GlowGolf, Weerterbergen, Meulen Bouw, Jos Poell en de Sponsorwinkel.

De gemeente is nog op zoek naar meer ondernemers die willen meedoen om het project een structureel karakter geven. Zo kan er een korte, maar geheel verzorgde vakantie geboden worden aan de mensen die in het vakantiehuisje verblijven. Ondernemers die geïnteresseerd zijn, kunnen zich melden bij [email protected]

Aanvalsplan armoede

Het beschikbaar stellen van het vakantiehuisje voor mensen in armoede is onderdeel van het Aanvalsplan armoede. Het doel van dit Aanvalsplan is om armoede onder inwoners structureel te verminderen. Eén van de invalshoeken is dat de gemeente inwoners die armoede ervaren wil laten zien dat ze er niet alleen voor staan en mee kunnen doen. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Door mensen te laten voelen dat ze erbij horen, hopen we dat ze gelukkiger worden en weer kunnen én willen deelnemen aan de maatschappij.”

Video via Youtube

https://youtu.be/Ub7m2II4QEo