VVV-Inspiratiepunt: met een paar kliks weet je wat er te doen is in Weert

Plaats een reactie

Bij de receptie van Vakantiepark Weerterbergen is vrijdagochtend een VVV-inspiratiepunt geopend. Het is het eerste van in totaal drie nieuwe punten in de gemeente Weert. Wethouder Martijn van den Heuvel, General Manager van de Weerterbergen Jos Coumans en Giel Polman, directeur van Limburg Marketing voltrokken de opening. Ook werd het eerste exemplaar van de toeristische brochure ‘Dit is Weert’ overhandigd aan Laura Geelen. Zij is Supervisor Receptie bij Vakantiepark Weerterbergen.

Tegelijkertijd met het nieuwe inspiratiepunt bij de Weerterbergen is ook het VVV-inspiratiepunt bij Museum W in gebruik genomen. Na een verbouwing bij Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man wordt ook daar, naar verwachting eind juni, een inspiratiepunt geopend. De inspiratiepunten komen er op initiatief van het Toeristisch Platform Weert waarin diverse ondernemers uit de toeristenbranche en wethouder Van den Heuvel zitten.

Tikken

Op een groot digitaal scherm is voor toeristen die Weert bezoeken veel informatie te vinden over bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen. Door op het touchscreen te tikken verschijnen er QR-codes waarmee de bezoeker meer informatie krijgt over de locatie die hij of zij wil bezoeken.

Bos bloemen

De drie VVV-inspiratiepunten zijn ter vervanging van het VVV-informatiepunt dat jarenlang bij de Bruna op de Markt in Weert te vinden was. De drie eigenaren; Saskia Broers, Peter Vugts en Adri Gakeer waren bij de lancering van het nieuwe inspiratiepunt aanwezig. Voor hun inzet voor de VVV kregen zij ieder een bos bloemen overhandigd.

Brochure ‘Dit is Weert’

Bij de opening van het VVV-inspiratiepunt werd ook de eerste editie van de toeristenbrochure ‘Dit is Weert’ gepresenteerd. Uit handen van wethouder Van den Heuvel kreeg Laura Geelen, Supervisor Receptie bij Vakantiepark Weerterbergen, het eerste exemplaar uitgereikt. “Het is de bedoeling dat we dit format gaan behouden en dat we dat ieder jaar of om de twee jaar aan gaan passen zodat het ook actueel blijft”, aldus de wethouder. Ook benadrukte hij dat in de brochure niet alleen toeristische tips voor Weert te vinden zijn. Ook bezienswaardigheden in de rest van Midden-Limburg zijn erin terug te vinden. De brochure is verkrijgbaar bij alle drie de VVV-inspiratiepunten en bij veel ondernemers die werkzaam zijn in de vrijetijdssector.

In deze video zien we hoe het eerste VVV-inspiratiepunt van Weert officieel geopend werd en legt Jos Coumans, lid van het Toeristisch Platform Weert en General Manager van Vakantiepark Weerterbergen, ons uit hoe het informatiescherm precies werkt: https://youtu.be/m4MvavVcynk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie