Goaltjes bij school direct verwijderd

Nederweert-Eind – Basisschool de Tweesprong van Nederweert-Eind heeft per direct de goaltjes van de speelplaats laten verwijderen, nadat gisteren een leerling een poosje vast was komen te zitten toen zijn knie tussen de spijlen was doorgegleden.

Gelukkig raakte de jongen niet verwond en heeft hij tezamen met zijn moeder, de leerkracht en de directeur rustig gewacht op de brandweer. Dat de brandweer met twee wagens met loeiende sirenen en zwaailichten aan kwamen rijden was nog het meest spannend.

Ondanks dat het voor een speelplaats bedoelde en gekeurde goaltjes waren vindt het team van de Tweesprong het niet verantwoord om ze te laten staan. Dit is natuurlijk wel erg jammer, want de leerlingen voetballen tijdens schooltijd, de pauzes en na schooltijd veel op de speelplaats die ook ná schooltijd openbaar is. Veiligheid staat echter voorop, voorlopig zullen kegels dienst moeten doen als goal.

De schoolleiding gaat zich nu oriënteren op andere goals en zoeken naar een mogelijkheid om deze te financieren. De goaltjes zijn immers pas enkele jaren geleden geplaatst, zo meldt de school.