Overlast eikenprocessierups

Algemeen Leudal Regio WdGlab 1 reactie 1 min. leestijd

Leudal – Ondanks preventieve bestrijding van de eikenprocessierups komen er veel meldingen van nesten binnen. Met de bestrijding behaalt men vaak een resultaat van meer dan 90%. Dat betekent dat er toch 5 tot 10% doorbreekt.

De gemeente Leudal bijvoorbeeld brengt de meldingen in kaart en gaat inventariseren waar de nesten geruimd moeten worden. Dit kan helaas niet overal. In Midden-Limburg zijn de bedrijven met gespecialiseerde machines erg schaars en snel volgeboekt en overvraagd. Daarom moet men daardoor keuzes maken, waar ze gaan opruimen. Uiteraard doen doet men hun best om overlast te beperken.

Overlast

De rups zit inmiddels in de nest-fase en hebben brandharen. Na contact met de microscopisch kleine, pijlvormige brandharen van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

Voor meer informatie verwijst men je graag naar de pagina aangaande de bestrijding van de processierups: https://www.leudal.nl/eikenprocessierups-bestrijding/. Hier staat tevens een brochure “GGD folder overlast en informatie over eikenprocessierups”: https://iwdg.nl/2JZkngf, waar handige tips in staan, mocht je last krijgen van jeuk en irritatie door de eikenprocessierups.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie