Scheve boom blijft gespaard

(Foto’s) De brandweer kreeg donderdagavond rond 19.40 uur een melding van een boom die op de St. Jozefslaan dreigde te vallen.

Nabij de Zuiderstraat werd inderdaad een scheve boom aangetroffen, maar deze boom staat al lange tijd scheef zo bevestigden ook buurtbewoners. De brandweer twijfelde over de ernst van de situatie en schakelde voor de zekerheid een een boomexpert van een groenaannemer in.

De boomexpert analyseerde de situatie, vergeleek de situatie met Google Streetview, pleegde een telefoontje en controleerde de grond rondom de boom. Nadat het onderzoek was afgerond kwam men tot de conclusie dat de boom nog gezond was en er geen direct gevaar was voor de omgeving. De boom mocht blijven staan en de motorzagen konden terug de brandweerwagen in.

De brandweer kon vervolgens onverrichter zake terug naar de kazerne.