Kelpen-Oler – De onverharde kant van de Kanaalweg is ter hoogte van Kelpen-Oler vanaf de Kelperbrug tot Ellbrug door verzakking per direct afgesloten. Het wegdek is ondergraven door bevers.

Er is momenteel enkele verzakkingen geconstateerd. Er is een groot risico dat verkeer door het wegdek zakt met alle gevolgen van dien. Het is nog onduidelijk hoe lang de afsluiting gaat duren. Dit wordt beïnvloed door de wettelijke mogelijkheden om het probleem aan te pakken en de problematiek van de locatie.

Vorige maand werd ook al de Wessemerdijk in Kelpen-Oler afgesloten voor alle verkeer. Ook hier waren wegverzakkingen geconstateerd die waren veroorzaakt door bevers.

2 REACTIES

  1. 25 jaar geleden deed ik de voorspelling dat het uitzetten van de Bever tot een Bever plaag gaat leiden. Door het ontbreken van natuurlijke gebieden om onder water te zetten middels dammen, kiest de Bever overal de dijk om via een onderwatergang in te kunnen wonen en om hun jongen te werpen. Mooi beest is het, maar nog erger dan de Muskusrat
    waar we zo ons best op doen om de populatie in de hand te houden krijgt de Bever vrij spel en fokt enorm, behoudens de 3 wolven in ons land heeft het geen natuurlijke vijanden. Het is wachten tot er ergens een belangrijke beschermende dijk gaat door breken dankzij het grootste knaagdier van Europa.

Comments are closed.