Update – (Foto’s) Na weken van waarschuwen werd en donderdag gehandhaafd op fietsers in de Weerter binnenstad. Fietsers die in het voetgangersgebied niet afstapten werden bekeurd.

Enkele weken werd er in samenwerking met de gemeente Weert gestart met de waarschuwingsperiode onder het motto: ‘winkels open, fietsers lopen‘. De afgelopen weken werd er in de binnenstad een aantal malen gecontroleerd waarbij het telkens bij een waarschuwing bleef. Ook op scholen werd via de digitale schermen gewaarschuwd voor de controles.

Donderdag ging de politie over tot handhaving. Fietsers die door het voetgangersgebied fietsten of al steppend zich door de winkelstraten voortbewogen werden bekeurd. Ook bestuurders van auto’s en brommers en scooters werden staande gehouden. Daarnaast werden bestuurders van scootmobielen aangesproken om terug te schakelen naar schildpad-stand.

Er werden tientallen bekeuringen uitgeschreven aan de overtreders. Binnenkort wordt er opnieuw overgegaan tot handhaving. Je bent bij deze gewaarschuwd.

Update vrijdag 12.47u

In totaal werden er 66 bonnen uitgeschreven. 65 overdag en 1 tijdens de koopavond.

6 REACTIES

 1. Zeer goede aktie!!!…Heeft jammer genoeg jááááren geduurd alvorens er op de promenades gehandhaaft werd.

 2. Binnen de singels is dit een goede aktie, daarbuiten niet.
  Mogelijk zal de Stationsstraat wijzigen dat je daar tóch mag fietsen, dan is nu gaan controleren zuur voor de fietsers.

 3. Onzin om de regelgeving in de Stationsstraat te wijzigen. Evenwijdig aan de Stationsstraat op ca 50 meter loopt de Driesveldlaan.

 4. Dit vind ik nu een mooi initiatief van de politie.
  Als je een aangifte wil doen traineren ze zo lang dat je er vanzelf vanaf ziet. Dan zijn er ook minder misdrijven hebben ze het “beter” gedaan.
  Misdaadoplospercentage is in Weert en omgeving ca 2%.
  Dat wil zeggen dat 1 op de 50 misdrijven opgelost wordt. In Duitsland is dat rond de 40%.
  Als ze hier iets oplossen lukt dat alleen als de crimineel zich zelf gaat aangeven.

Comments are closed.