Tientallen fietsers op de bon

Update – (Foto’s) Na weken van waarschuwen werd en donderdag gehandhaafd op fietsers in de Weerter binnenstad. Fietsers die in het voetgangersgebied niet afstapten werden bekeurd.

Enkele weken werd er in samenwerking met de gemeente Weert gestart met de waarschuwingsperiode onder het motto: ‘winkels open, fietsers lopen‘. De afgelopen weken werd er in de binnenstad een aantal malen gecontroleerd waarbij het telkens bij een waarschuwing bleef. Ook op scholen werd via de digitale schermen gewaarschuwd voor de controles.

Donderdag ging de politie over tot handhaving. Fietsers die door het voetgangersgebied fietsten of al steppend zich door de winkelstraten voortbewogen werden bekeurd. Ook bestuurders van auto’s en brommers en scooters werden staande gehouden. Daarnaast werden bestuurders van scootmobielen aangesproken om terug te schakelen naar schildpad-stand.

Er werden tientallen bekeuringen uitgeschreven aan de overtreders. Binnenkort wordt er opnieuw overgegaan tot handhaving. Je bent bij deze gewaarschuwd.

Update vrijdag 12.47u

In totaal werden er 66 bonnen uitgeschreven. 65 overdag en 1 tijdens de koopavond.