(Foto’s) Dinsdag is de politie in samenwerking met de gemeente Weert de campagne gestart ‘Winkels open, fietsers lopen’.

In de binnenstad van Weert een fietsverbod. Toch zijn er nog altijd veel fietsers die niet afstappen in de binnenstad en daarmee overlast veroorzaken. Daar gaan ze vanaf nu strenger tegen optreden met de actie ‘winkels open, fietsers lopen’.

Dinsdag werd gestart met een waarschuwingsperiode. Politie, BOA’s en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland gingen het gesprek aan met fietsers in de binnenstad. De fietsers werden gestopt waarna een gesprekje werd aangeknoopt. Veel fietsers zagen de bui al hangen dat een boete van 55 euro (ex administratiekosten) zou volgen, maar die bleef vooralsnog uit. Naast het fietsen over de promenade werd ook de technische gesteldheid / eigenaarschap van sommige fietsen gecontroleerd. Dat werd niet altijd gewaardeerd. Alleen al op de Stationsstraat moest de politie tientallen fietsers waarschuwen.

De waarschuwingsperiode duurt in elk geval nog tot en met 12 juni. Vanaf 13 juni gaan BOA’s en politie meer toezicht houden en boetes uitdelen aan fietsers die zich niet aan de regels houden. Je bent gewaarschuwd en onthoud het ezelsbruggetje: winkels open, fietsers lopen.