(Foto’s) Dinsdag is de politie in samenwerking met de gemeente Weert de campagne gestart ‘Winkels open, fietsers lopen’.

In de binnenstad van Weert een fietsverbod. Toch zijn er nog altijd veel fietsers die niet afstappen in de binnenstad en daarmee overlast veroorzaken. Daar gaan ze vanaf nu strenger tegen optreden met de actie ‘winkels open, fietsers lopen’.

Dinsdag werd gestart met een waarschuwingsperiode. Politie, BOA’s en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland gingen het gesprek aan met fietsers in de binnenstad. De fietsers werden gestopt waarna een gesprekje werd aangeknoopt. Veel fietsers zagen de bui al hangen dat een boete van 55 euro (ex administratiekosten) zou volgen, maar die bleef vooralsnog uit. Naast het fietsen over de promenade werd ook de technische gesteldheid / eigenaarschap van sommige fietsen gecontroleerd. Dat werd niet altijd gewaardeerd. Alleen al op de Stationsstraat moest de politie tientallen fietsers waarschuwen.

De waarschuwingsperiode duurt in elk geval nog tot en met 12 juni. Vanaf 13 juni gaan BOA’s en politie meer toezicht houden en boetes uitdelen aan fietsers die zich niet aan de regels houden. Je bent gewaarschuwd en onthoud het ezelsbruggetje: winkels open, fietsers lopen.

19 REACTIES

 1. Handhaven is een lachertje in Weert…al jaren, zeker op de promenades.
  Al jaren is bekend dat er niet gefietst mag worden bepaalde tijden.
  De borden daarvoor staan er al meer dan 12 jaar, en incidenteel is er eens een boete uitgedeeld, behalve in de Stationstraat.
  Hoe is het mogelijk dat nu eerst weer waarschuwingen uitgedeeld gaan worden, en niet direct boetes uitgedeeld worden.
  Let op…dit handhaven gebeurd een tijdje …en dan hoor je er weer niks meer van.

 2. Beoordeel nooit iemand op het uiterlijk. Een ‘puntmuts’ van een kabouter kan je evengoed op de knietjes dwingen.

 3. En waarschijnlijk mag je in de Stationsstraat binnen afzienbare tijd gewoon fietsen, daar wordt over gesproken.
  Controleer dan de Langstraat, daar blijft fietsen verboden.

 4. Die kabouter op de 1e foto straalt echt gezag uit.

  Waar is de goede oude tijd met minimummaten voor een diender.
  Wel fijn dat ze de band ff willen plakken van het meiske.
  Of gaan ze haar een boete geven omdat ze met een voet in het gips heeft gefietst.
  Stelletje helden.

 5. Goeie actie hoor…! Maar op de foto’s zijn geen voetgangers te zien… In de Stationsstraat zou best 6 dagen in de week gefietst kunnen worden. Desnoods alleen zaterdag niet.

 6. Overheid en effectief handhaven…….een lachertje. Liever anoniem bekeuringen aan foutparkeerders uitdelen maar staande houden en verbaliseren na zelfs jarenlang niets te hebben gedaan, ho maar. Kennelijk bestaat het gehele overheidsbeleid momenteel nog slechts uit voor alles en nog wat wetjes maken en vervolgens gedogen, gedogen, gedogen enz. en de last daarvan op de burgers laten neerdalen. Dat heet met een beleidswoord, “de terugtredende overheid”.

 7. Ik denk dat u de echte held bent. Iemand lekker anoniem kabouter noemen. Bekrompen heet zoiets. Ik denk dat ik niets wil weten over uw minimummaten…

 8. Gezag uitstralen is alleen nodig bij schorem. Andere mensen gedragen zich normaal, ook als de politie niet in de buurt is.

 9. Jeroentje jij als zetelrover mag over alles en iedereen wat zeggen.
  Jammer dat het nog niet strafbaar is wat jij gedaan hebt anders had je je kunnen laten arresteren door die kleine wout.

Comments are closed.