Training Omgaan met dementie

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Op 2 juli wordt er een gratis training “Omgaan met dementie” georganiseerd in Keenterhart (St. Jozefkerkplein 3) van 19:00 tot 22:00 uur. Deze is bedoeld voor mensen die iemand in hun omgeving hebben met de ziekte dementie. De training wordt verzorgd door Punt Welzijn in samenwerking met Home Instead.

Op dit moment zijn er in Nederland circa 270.000 mensen met dementie. Dit aantal zal mede door de vergrijzing nog toenemen en rond het jaar 2040 verdubbeld zijn. Dementie treft niet alleen de persoon zelf, maar ook de mensen in hun omgeving. Iemand met dementie wordt naarmate het ziekte proces vordert steeds afhankelijker van de mensen om zich heen.

Als mantelzorger krijg je te maken met een proces van verlies en veranderende taken en rollen. Een voorheen gelijkwaardige relatie verandert meer en meer in een zorgrelatie. Naarmate het ziekteproces vordert kan het verzorgen van iemand met dementie een behoorlijke opgave worden.

Punt Welzijn wil jou als mantelzorger in de gelegenheid stellen om deze dementie training te volgen. Je krijgt handvaten en tips aangereikt die je kunnen helpen in de dagelijkse zorg voor je dierbare.

Tijdens de training krijg je informatie over:
* De ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.
* Welke gevolgen dit heeft op het dagelijkse leven.
* Een dementievriendelijke benadering en omgang.
* Omgaan met onbegrepen gedrag.

Wil je wat meer informatie of je aanmelden? Neem dan contact op met Punt Welzijn via 0495-697900 of [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie