Mijl van Mares: fietsen, fun & feesten

Maarheeze – Op zaterdag 3 augustus is het weer zo ver: voor de 58e keer wordt De Mijl van Mares verreden. Dit wielerevenement staat al jaren bekend om zijn gezelligheid, entertainment en de vele profs die met een complete Tour de France achter de rug in Maarheeze komen laten zien dat ze nog wel wat puf over hebben.

Fietsen

Zoals ieder jaar worden de straten van Maarheeze omgebouwd tot een heus wielerparcours: De Mijl. Allereerst is het de beurt aan de kinderen: de Rabo Dikke Bandenrace start om 14.00 uur. De jongste talenten uit de regio racen tegen hun leeftijdsgenootjes. Om 14.45 uur zal de ATB-tocht van start gaan.

De deelnemers beginnen met een ronde over het parcours en zoeken vervolgens de pittoreske bosweggetjes in de omgeving op. De Grote Prijs van Cranendonck (start 14.50 uur) of de Grote Prijs van TIM (start 17.15 uur) biedt de mogelijkheid aan liefhebbers die graag De Mijl zouden willen fietsen én winnen. Meer info hierover vind je op www.mijlvanmares.nl.

De amateurs en beloften zullen vanaf 15.30 uur over het parcours vliegen en om 19.15 uur vindt uiteindelijk het ‘omnium’ voor de profs plaats. Net als vorige jaren wint de renner die de twee onderdelen gemiddeld als beste rijdt.

Fun

Natuurlijk is er naast het wielrennen nog veel meer te beleven. Zo is er een heus Kinderplein met springkussens en ballonnen en zal er langs het parcours een grote verscheidenheid aan eten, drinken, muziek en vermaak te vinden zijn.

Feesten

Vanaf 17.00 uur kun je in de feesttent op de Stationsstraat terecht voor muziek, drank en het daarbij horende feest. Allereerst zullen The Bad Ties het publiek trakteren op een berg herkenbare en meezingbare classics. Vervolgens is het de beurt aan de dj’s van de Q Music Foute Party, die er nog een schepje bovenop zullen doen.

Bedenk je dus geen moment en kom op zaterdag 3 augustus naar de Mijl van Mares!