Er zijn voor gemeenten extra mogelijkheden voor de aanpak van drugspanden. Woningen en andere panden zoals winkels, loodsen of horecabedrijven kunnen tijdelijk gesloten worden. Dit wordt gedaan na de vondst van drugs, verdovende middelen, de grondstoffen voor de productie van drugs of de aanwijzing dat er drugshandel plaatsvindt.

Weert neemt landelijke werkwijze over

Burgemeester Heijmans heeft het beleid rondom de tijdelijke sluiting van drugspanden in de gemeente aangepast. Het resultaat is nu al bij de eerste keer dat er drugs of verdovende middelen worden aangetroffen in een pand, of dat er sprake is van voorbereidende werkzaamheden voor de productie van drugs, er gebruik gemaakt kan worden van de mogelijkheid om tot tijdelijke sluiting over te gaan (ook bekend onder wet Damocles).

Tegen gaan van criminaliteit

Burgemeester Heijmans: ‘Illegale handel in drugs is één van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. Om de hennepteelt, de productie en verkoop tegen te gaan wordt er nu nog strenger opgetreden. Het sluiten van woningen of andere panden raakt de bewoner, eigenaar van het pand en eventuele familieleden direct en heeft daarom een grote impact.’

Vermoeden van verkoop of telen van drugs?

Heb je het vermoeden dat er in jouw omgeving drugs worden geteeld of verkocht? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Melden kan ook anoniem bij Meld Misdaan Anoniem via 0800-7000.

9 REACTIES

 1. nou ja, er gebeurt iets, niet veel, maar er gebeurt in elk geval iets
  voorlopig is het alleen nog maar een druppel op de al jaren gloeiende plaat!
  in ieder geval: het begin is er!
  mijn steun heeft ie!

 2. En als je overlast hebt van al die buitenlanders hier sluiten ze die huizen dan ook?? Burgemeester de assiel opvanger??

 3. En hoe komt de wiet hier dan in de coffieshops ? Meneer de burgemeester? Of komt die uit de lucht gevallen ?

 4. ” er gebruikt gemaakt kan worden” is net zo lang als breed en nietszeggend met een loze dreiging. Als er nu ” er zal zonder pardon gebruik gemaakt worden” gestaan had dan is de Wet Damocles een functioneel gereedschap. Jammer dus!

 5. Snoezig kindje, er zijn meer drugs dan enkel wiet. Maar ik leg het je nog wel een keer uit: iemand loopt met een tas/rugzak met wiet de coffeeshop binnen. Dat is de manier waarop de wiet in de coffeeshops komt.

 6. Nee, dan wordt er gezegd dat je je niet zo aan moet stellen, maar dat weet je volgens mij zelf ook wel.

Comments are closed.