Panningen – Het grootste oldtimer tractoren- en motorenfestival van Europa, het Internationaal Historisch Festival (IHF), bestaat dit jaar 40 jaar. Door de vele aanmeldingen van deelnemers zullen er op 27 en 28 juli meer dan 2.500 tractoren, 500 stationaire motoren en nog veel meer andere voertuigen in Panningen te zien zijn.

De organisatie van het IHF ligt al vanaf dag één in de handen van het bestuur van de Historische Motoren en Tractoren Vereniging (HMT). Het bestuur is trots op wat er tijdens de jubileumeditie staat te gebeuren. Mark van Lankveld, voorzitter van HMT, vertelt met een grote lach op zijn gezicht.

‘De 4.000 leden van HMT zetten samen al 40 jaar de grootste verzamelaarsbijeenkomst van historisch erfgoed in Europa neer. Wat als kleinschalig festival begon in De Rips Noord-Brabant is, door ruimte gebrek, 22 jaar geleden verhuisd naar Panningen. Ieder jaar kunnen de leden van HMT zich inschrijven om eigen materiaal tentoon te stellen aan het grote publiek. En dat is dit jaar in grote getalen gedaan.

Om het festival voor jong en oud aantrekkelijk te houden, profileren we ons sinds dit jaar als een gezellig familiefestival. Er is namelijk genoeg te beleven voor iedereen: van oude ambachten, trekkertrek, ploegwedstrijden, workshops en demonstraties tot een ware onderdelenmarkt, een nostalgische kermis en een muzikaal programma met onder andere een optreden van WC Experience. Het belooft een mooi weekend te worden.’

HMT ziet als geen ander in dat de jeugd een belangrijke rol speelt in de toekomst van de landbouwbranche, daarom heeft het bestuur besloten om de jeugd tijdens het jubileum extra in de schijnwerpers te zetten. Het festival wordt dit jaar niet geopend door de voorzitter van het HMT-bestuur, maar door de jeugd! De officiële en feestelijke opening zal op zaterdag 27 juli om 11.00 uur plaatsvinden, in het bijzijn van Anget Mestrom, Loco-burgemeester gemeente Peel en Maas.

Kijk voor meer informatie over IHF op www.ihf-festival.nl.