(Foto’s/video) De brandweer is woensdag rond 19.20 uur gealarmeerd om eendjes te redden op Kampershoek 2.0.

Een vrachtwagenchauffeur had de dierenambulance gebeld nadat hij baby-eendjes in het nieuwe bassin aan de Saturnus had zien zwemmen. Echter konden de baby eendjes het hoge bassin, de centrale wateras van Kampershoek 2.0, niet zelfstandig verlaten. Ook waren en onvoldoende voedingsbronnen aanwezig.

De dierenambulance deed een beroep op de brandweer om hen bij te staan. De brandweer kwam ter plaatse en in speciale pakken doken de brandweerlieden het bassin in. Ze wisten de eendjes veilig aan de kant te brengen.

De medewerkers van de dierenambulance probeerden de eendenkuikens nabij de DAF-garage op Kampershoek nog te herenigen met de moeder, maar de moeder liet zich niet meer zien. De kuikens zullen nu worden overgebracht naar Vogelasiel Someren waar ze worden opgevangen en zeker zijn van voldoende voeding.

Update 17.35u

In opdracht van de gemeente Weert zijn er vandaag tijdelijke FUP’s (Fauna UittreedPlaatsen) gerealiseerd.

Video via Youtube

https://youtu.be/-0Xx-V8UWzE

4 REACTIES

  1. Geen fauna uittreedplaatsen inderdaad, maar ook geen ‘mens-‘ uittreedplaatsen. Zo te zien alleen maar hoge betonnen randen. Een paar trapjes zou niet verkeerd zijn. Anderzijds er werkt toch nog geen mens.

  2. Waar is dit bassin toch in GODSNAAAM VOOR!! Hoe kun je dit ZO Ontwerpen en dan weet je toch dat dieren hier NIET UIT KUNNEN . . . . ….

    de chauffeur verdient een lintje en hulde ! !! !! ! EN aanpassen het bassin

  3. Het is zo dubbel allemaal. Omdat men goedkope kipfilets wilt worden de mannelijke kuikentjes in de shredder gegooid…

Comments are closed.