Brandweer redt baby eendjes uit bassin

112 Brandweer Weert Uitgelicht Weert 4 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s/video) De brandweer is woensdag rond 19.20 uur gealarmeerd om eendjes te redden op Kampershoek 2.0.

Een vrachtwagenchauffeur had de dierenambulance gebeld nadat hij baby-eendjes in het nieuwe bassin aan de Saturnus had zien zwemmen. Echter konden de baby eendjes het hoge bassin, de centrale wateras van Kampershoek 2.0, niet zelfstandig verlaten. Ook waren en onvoldoende voedingsbronnen aanwezig.

De dierenambulance deed een beroep op de brandweer om hen bij te staan. De brandweer kwam ter plaatse en in speciale pakken doken de brandweerlieden het bassin in. Ze wisten de eendjes veilig aan de kant te brengen.

De medewerkers van de dierenambulance probeerden de eendenkuikens nabij de DAF-garage op Kampershoek nog te herenigen met de moeder, maar de moeder liet zich niet meer zien. De kuikens zullen nu worden overgebracht naar Vogelasiel Someren waar ze worden opgevangen en zeker zijn van voldoende voeding.

Update 17.35u

In opdracht van de gemeente Weert zijn er vandaag tijdelijke FUP’s (Fauna UittreedPlaatsen) gerealiseerd.

Video via Youtube

https://youtu.be/-0Xx-V8UWzE

[nggallery id=’8167′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties