(Foto’s/video) In de Dekenale St. Martinuskerk in Weert zijn vanochtend de nieuwe Deken en Koning van Stadsschutte Sinte Catharina 1480 ingezegend en geïnstalleerd.

Op 5 mei j.l. schoot Bert Menzink zich tot Koning tijdens het vogelschieten op de Langpoort en deze maand werd Jac Hendrix verkozen tot nieuwe Deken van het Weerter Stadsgilde. Geheel volgens eeuwenoude traditie hoort daar ook een inzegening en installatie bij.

Nadat de eed was afgelegd werden de nieuwe hoogheden ingezegend. Ere-deken Bert Adriaens had voor de nieuwe ‘Daeke’ een bijzondere verrassing. Hij overhandigde de originele degen van het gilde aan de kersverse deken.

Video via Youtube

https://youtu.be/DO0EVZiOz6Q

2 REACTIES

  1. Het stadsgilde laat tradities herleven.
    Een Heer hoort echter zijn hoed af te zetten in een kerk. Aan de foto’s te zien zijn ze dat vergeten. Nooit te laat om ook deze traditie te laten herleven.

Comments are closed.