Nederweert – Update 2 – Op het Raadhuisplein is alles ingericht voor de Night of the Choirs op donderdagavond en twee dagen Raadpop met live muziek op vrijdagavond en zaterdagmiddag én avond.

“Alles staat eigenlijk klaar om er zondag ook een groot feest van te maken” zo laat Rolf Verheijen, voorzitter van Raadpop, weten. Ze zijn in overleg met de gemeente en leveranciers van de techniek om te kijken of het op zo’n korte termijn geregeld kan worden. “Vrijdagmorgen kunnen we pas met zekerheid zeggen of alles lukt” zo vervolgt Rolf enthousiaste. Als iedereen een beetje mee werkt is het ook zondagmiddag waarschijnlijk vanaf 16:00 uur groot feest op het Raadhuisplein tijdens de finale van het WK-damesvoetbal.

Programma

Donderdag – Night of the Choirs
Koren uit Nederweert en daarbuiten betreden het podium van Raadpop. Volgens de organisatie staan deze koren garant voor een intieme, warme sfeer, onder meer door de laagdrempelige hits die worden gezongen. Het programma zal verzorgd worden door onder meer Kazoo, Aan Paol 60, Zusenzo en Timeless. Alle koren kennen een eigen muzikale identiteit waardoor een mooie afwisseling ontstaat in muziekgenres. “Terwijl het ene koor uitblinkt in het voordragen van ballads, floreert het andere in het zingen van opzwepende hits”, blikt Raadpop-voorzitter Rolf Verheijen vooruit. De Night of the Choirs begint donderdagavond om 19.30 uur.

Vrijdag en zaterdag Raadpop Fifth Edition
Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2019 viert Raadpop haar vijf-jarig jubileum. Het belooft weer één groot muziekfeest te worden op het Raadhuisplein in Nederweert. De voorbereidingen zijn al in volle gang! Het programma voor beide dagen is rond en met de diversiteit van o.a. de Marcel Scherpenzeel band, BloYaTop en coverbands van The Cult, TOTO en Pink Floyd belooft het weer een prachtig spektakel te worden. Vrijdagavond is er livemuziek vanaf 19.00 uur. Zaterdagmiddag begint het programma om 13.00 uur.

Zondagmiddag Finale WK-damesvoetbal
De Oranjevrouwen zijn voor het eerst in de historie doorgedrongen tot de finale van het WK. Daarom is de organisatie van Raadpop bezig het Raadhuisplein zondagmiddag omgebouwd te krijgen tot een heus ‘oranjeplein’ om samen naar de finale van onze Oranje Leeuwinnen te kijken. Er wordt dan een groot scherm geplaatst én de voorzieningen van Raadpop blijven een dag langer staan. “Toen gisteravond bekend werd dat onze Oranje Leeuwinnen in de finale stonden was het idee om een grootscherm te plaatsen snel geboren,” zo laat voorzitter Rolf Verheijen weten. “Na een kort overleg met het bestuur hebben we besloten te kijken of we dit op zo’n korte termijn geregeld konden krijgen. De burgemeester was direct enthousiast en daarna zijn we hard aan de slag gegaan“.

Meer info kun je vinden op de website www.raadpop.nl en volg Raadpop op Facebook.

Timetable

Donderdag 4 juli 2019 Night of the Choirs
19.30 – 20.15 uur – Aan Paol 60
20.30 – 21.15 uur – ZusenZo
21.30 – 22.15 uur – Kazoo
22.30 – 23.15 uur – Timeless

Vrijdag 5 juli 2019 Showdag 1 Raadpop
19.00 – 19.30 uur – Watchin’ Joe
20.00 – 21.00 uur – Wigg
21.30 – 23.00 uur – Marcel Scherpenzeel Band
23.30 – tot einde – BloYaTop

Zaterdag 6 juli 2019 Showdag 2 Raadpop
13.00 – 17.00 uur – Middagprogramma Jeugd
18.30 – 19.00 uur – Scary Kids
19.30 – 20.30 uur – Sonic Temple
21.00 – 22.30 uur Touch of Toto
23.00 – tot einde – Absolutely Floyd

Zondag 7 juli 2019 Finale WK-damesvoetbal
16.00 uur plein open
17.00 uur Finale WK-damesvoetbal

Update

Het oranjefeest in Nederweert gaat door komende zondag.

Update 2

Zondag 7 juli, Raadhuisplein is open vanaf 15.00 uur (ipv 16.00 uur).