RaadPop voor het eerst overdekt en op Sportpark De Bengele in Nederweert

Nederweert – Vijf edities lang werd RaadPop gehouden op het Raadhuisplein in Nederweert. Dit jaar is het 500 meter verderop gelegen Sportpark De Bengele de locatie van het Nederweerter muziekfestival. De voorbereidingen voor de 6e editie, die aanstaande vrijdag 27 en zaterdag 28 mei gehouden gaat worden, zijn in volle gang.

Tent

Een mooie grote tent van 30 bij 57 meter wordt er opgezet. Het podium waarop onder andere Rowwen Hèze, Rondé en Suzan & Freek het publiek gaan vermaken is het volgende wat opgebouwd gaat worden.

In 2017 viel RaadPop letterlijk en figuurlijk in het water. Harm Smolenaers van de organisatie kan zich de avond dat Danny Vera zou optreden nog goed herinneren; “Net op het moment dat Danny Vera ging inzetten kwam er een stortbui. Het geluid, alles viel uit”. Dat gaat RaadPop niet meer overkomen. Daar moet de tent voor gaan zorgen, aldus Smolenaers.

Food

Niet alleen kan er tijdens RaadPop genoten worden van de muziek, ook eten is er ruim aanwezig. Tijdens de ombouw van het podium, tussen de optredens door, kan er dus van een hapje en een drankje genoten worden, zo vertelt Harm.

Gevolgen corona

Eind 2019 kondigde de organisatie Van RaadPop aan samen te gaan werken met Bospop. Tijdens de editie van 2020 zouden we gaan zien wat deze samenwerking tot gevolg had. Corona zorgde ervoor dat we aankomend weekend pas het resultaat van de samenwerking oplevert.

Inmiddels is de Stichting RaadPop opgeheven. Ook daar heeft corona een rol in gespeeld. Door het de afgelopen twee jaar niet doorgaan van het festival kwam de organisatie in financiële nood en was het niet meer in staat een nieuwe editie te organiseren. De Stichting Bospop heeft het stokje overgenomen. Een aantal oud-organisatoren is meegegaan naar de Bospop-organisatie.

Top-acts

Komend weekend staan er flink wat Nederlandse topacts op het programma. Het festival wordt vrijdag echter geopend door een internationale artieste: de in Engeland wonende Australische Georgia van Etten. Daarna zullen Son Mieux, DeWolff en Rowwen Hèze het podium nog beklimmen. Zaterdag zullen onder andere Remme, The Bruceband en Rondé de tent laten genieten van hun muziek. Suzan & Freek sluiten tussen 22.45 en 23.45 uur de 6e editie van RaadPop af.

Kaarten

Er zijn nog kaarten voor RaadPop verkrijgbaar. Op www.raadpop.nl zie je wat ze kosten en hoe je ze kunt bemachtigen.

In deze video nemen we een kijkje bij de opbouw van RaadPop 2022.

Bekijk de video: https://youtu.be/3iwL6-rkdL8