Urnenveldwandeling in Weert

Foto via: Stadsgidsen Weert

De stadgidsen van Weert organiseren op zondag 11 augustus 2019 een urnenveldwandeling in Weert onder leiding van een stadsgids.

Op de Boshoverheide, een onderdeel van het natuurgebied De Weerter- en Budelerbergen van ongeveer 912 ha., ligt het grootste Urnenveld van West-Europa. Een urnenveld is een groep kleine grafheuvels die dicht bij elkaar liggen. Per grafheuvel werden de resten van één persoon bijgezet. De grafheuvels zijn gebouwd in de late Bronstijd (1200 -700 voor Chr.) en de IJzertijd (800 – 50 voor Chr.)

In dit gebied is een (rolstoelvriendelijke en zojuist geheel gerenoveerde) wandeling uitgezet die je langs de verschillende grafheuvels voert. Naast de nodige informatie over het urnenveld vertelt de gids je ook over het ontstaan van het bungalowpark `De Weerterbergen`, de geschiedenis van de IJzeren Rijn, het ontstaan van Budel-Dorplein en het nabijgelegen industrieterrein.

Nieuwsgierig? Loop dan eens met onze stadsgids mee. De wandeling kost € 3,– p.p en duurt ca. 1 a 1,5 uur. Vertrekpunt: om 14.00 uur parkeerplaats Urnenveld, langs de spoorlijn

Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor jou geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie de website www.stadsgidsenweert.nl of bel 06 24 40 39 51.