Nieuw zebrapad ziet er vreemd uit

Update 17-7 – Menig Weertenaar heeft met enige verbazing kennis genomen van het nieuwe zebrapad bij de rotonde Maaseikerweg / Maaspoort.

Afgelopen week zijn ze witte strepen op het wegdek aangebracht. Het is echter zo dat de nieuwe zebra niet bruikbaar is voor o.a. rolstoelgangers en mensen in een scootmobiel. Maar die situatie zal komende week nog worden aangepast.

Vorige week is men begonnen met de aanleg van de zebra’s rondom de rotonde bij de Maaspoort. In tegenstelling tot de eerste twee aanpassingen aan de Graafschap Hornelaan en Maaspoort, moet men aan de Maaseikerweg nog de stoep gaan verlagen. De stoepranden liggen al klaar voor de ingang van de Action.

Een woordvoerder van de gemeente Weert beaamt dat de situatie er een beetje stom uit ziet, naar dit wordt binnenkort aangepakt. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd om verkeer niet onnodig te hinderen. De aanpassingen van de stoepranden en middengeleider / vluchtheuvel staan gepland voor komende dinsdag en woensdag. Zaterdagmiddag heeft de gemeente nog twee afzetbakens geplaatst om het verkeer te waarschuwen.

Update 17-7

Het project is afgerond en de zebra is nu ook te gebruiken voor mensen in o.a. een rolstoel en scootmobiel: https://www.instagram.com/p/B0BPx-8I4Zs/.