(Foto’s) Ondanks waarschuwingen op scholen, via posters, via oudergesprekken, via winkeliers en (social) media is het bij veel mensen niet bekend dat je overdag niet door het centrum mag fietsen.

Vandaag werd weer in het kader van ‘Winkels open, fietsers lopen’ een controle georganiseerd door de BOA’s en de politie. Op diverse locaties werden fietsers gecontroleerd. Er werd gecontroleerd op het fietsen in voetgangersgebied en het gebruik van de mobiele telefoon (zonder houder).

In totaal werden er circa 50 fietsers geverbaliseerd. Twee van hen vanwege het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het fietsen alle anderen vanwege het fietsen of steppen met de fiets in voetgangersgebied.

De controles worden uitgevoerd na klachten van bewoners en ondernemers in de binnenstad. Nu de vakanties weer voorbij zijn is ook de overlast weer toegenomen en dus werd er weer gehandhaafd. Omdat er nog steeds veel overtredingen worden geconstateerd zal er op korte termijn wederom een controle plaatsvinden. Je bent bij deze gewaarschuwd.

16 REACTIES

 1. Maar dit is letterlijk de makkelijkste weg!! Van een kind stelen.
  Actie is reactie!! Wij kopen daar niks meer.
  Alles gaat nu via internet. Laat de binnenstad maar de pleuris krijgen en winkeltje voor winkeltje opdoeken

 2. Het zit je nogal diep blijkbaar. Er worden fietsers geverbaliseerd in de binnenstad en jij gaat miepen over kopen via internet?

  Het is soms best wel vervelend als je als voetganger de hele tijd moet opletten of je niet aangereden wordt door een fietser [of auto]. In de binnenstad heeft de voetganger voorrang, en moeten fietsers en auto’s zich dus aanpassen aan de voetgangers. Aangezien dit nauwelijks gebeurd moeten de teugels even aangetrokken worden. En omdat mensen alleen luisteren/hun gedrag veranderen als het ze pijn doet, gaat men over tot het uitschrijven van boetes. Dit als reactie op een bepaalde actie [fietsen als de winkels open zijn].

 3. ik kreeg laatst een snelheidsbekeuring op de A2.
  Actie is reactie!! Daar komen wij nooit meer, en rijden naar Utrecht over bospaadjes.
  Laat Rijkswaterstaat en consorten maar lekker de pleuris krijgen!
  wat een idiote reactie!

 4. Vandaag heeft de politie ook weer goede dingen gedaan. Ze hebben 5 asielzoekers gearresteerd na winkeldiefstal.
  Jammer dat ze daar geen positieve fotoshoot van maken.
  Die waren ook goed gewaarschuwd.

 5. @ willeke keurig lees eens de 4 alinea de eerste regel:
  “De controles worden uitgevoerd na klachten van bewoners en ondernemers in de binnenstad. ”

  Vandaar dat ik de ondernemers niet meer steun!!
  maar die ondernemers hebben geen r*k te doen en zijn net als bejaarden achter de geraniums over alles aan het klagen !!” OMDAT VROEGER ALLES BETER WAS”

  onder het motto : ik mag het niet, dus jij mag het ook niet, en de regering of politie helpt je graag je gelijk te halen.

 6. Als kind mocht ik niet op het plantsoen lopen, er stond een bordje met verboden toegang, ik deed het toch en moest op woensdagmiddag naar de strafklas.
  Bestaat de strafklas nog?

 7. Op 30 en 31 aug…werd er weer vrolijk gefietst op de promenade….
  Het is moeilijk uit te bannen….die dat toch doet is asociaal bezig..!!
  Ook eens kontroleren bij de stadsbrug ..daar wordt massaal over de voetpaden gereden door brommers en fietsers….en vaak in tegengestelde richting..!

Comments are closed.