50 fietsers in centrum geverbaliseerd

112 Algemeen Uitgelicht Weert 14 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s) Ondanks waarschuwingen op scholen, via posters, via oudergesprekken, via winkeliers en (social) media is het bij veel mensen niet bekend dat je overdag niet door het centrum mag fietsen.

Vandaag werd weer in het kader van ‘Winkels open, fietsers lopen’ een controle georganiseerd door de BOA’s en de politie. Op diverse locaties werden fietsers gecontroleerd. Er werd gecontroleerd op het fietsen in voetgangersgebied en het gebruik van de mobiele telefoon (zonder houder).

In totaal werden er circa 50 fietsers geverbaliseerd. Twee van hen vanwege het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het fietsen alle anderen vanwege het fietsen of steppen met de fiets in voetgangersgebied.

De controles worden uitgevoerd na klachten van bewoners en ondernemers in de binnenstad. Nu de vakanties weer voorbij zijn is ook de overlast weer toegenomen en dus werd er weer gehandhaafd. Omdat er nog steeds veel overtredingen worden geconstateerd zal er op korte termijn wederom een controle plaatsvinden. Je bent bij deze gewaarschuwd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
14 reacties