Baasje vergeet z’n hond

(Foto’s/video) Bezoekers van het winkelcentrum in de wijk Moesel hebben zich zaterdagavond ontfermd over een achtergelaten hond.

Vanaf een uur of 16.00 hielden wijkbewoners de hond in de gaten. De uren verstreken vervolgens. Medewerkers van de Jumbo supermarkt zorgden ervoor dat de hond water kreeg. Buurtbewoners zorgden voor wat te eten. Behulpzame buurtbewoners wilden de hond opvangen en eventueel naar het asiel brengen, maar de hond beet van zich af.

Toen rond 19.00 uur de hond nog niet was opgehaald werden de hulpinstanties ingeschakeld. In eerste instantie werd de dierenambulance gebeld. Maar de vrijwilligers van de dierenambulance waren nog druk bezig met een andere klus. Er werd vervolgens besloten om de politie te bellen.

De politie kwam ter plaatse en probeerde de chip uit te lezen. Echter liet de hond ook geen agenten toe. Er moest een vangstok aan te pas komen om vervolgens de chip te kunnen uitlezen. Echter had de hond geen chip.

Terwijl de politie bezig was met vervolgstappen kwam het baasje aangelopen. Inmiddels was het 20.45 uur. De hond reageerde blij toen hij z’n baasje weer zag. De politie sprak de eigenaar vervolgens aan over de onwenselijke gang van zaken. Het baasje bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij was de hond vergeten nadat hij eerder vandaag boodschappen had gedaan.

De agenten werden ondertussen opgeroepen voor een spoedmelding. Het baasje kon vervolgens zijn weg vervolgen met een waarschuwing op zak.

Video via Youtube

https://youtu.be/ezAzUBwU7vk