(Foto’s/video) Bezoekers van het winkelcentrum in de wijk Moesel hebben zich zaterdagavond ontfermd over een achtergelaten hond.

Vanaf een uur of 16.00 hielden wijkbewoners de hond in de gaten. De uren verstreken vervolgens. Medewerkers van de Jumbo supermarkt zorgden ervoor dat de hond water kreeg. Buurtbewoners zorgden voor wat te eten. Behulpzame buurtbewoners wilden de hond opvangen en eventueel naar het asiel brengen, maar de hond beet van zich af.

Toen rond 19.00 uur de hond nog niet was opgehaald werden de hulpinstanties ingeschakeld. In eerste instantie werd de dierenambulance gebeld. Maar de vrijwilligers van de dierenambulance waren nog druk bezig met een andere klus. Er werd vervolgens besloten om de politie te bellen.

De politie kwam ter plaatse en probeerde de chip uit te lezen. Echter liet de hond ook geen agenten toe. Er moest een vangstok aan te pas komen om vervolgens de chip te kunnen uitlezen. Echter had de hond geen chip.

Terwijl de politie bezig was met vervolgstappen kwam het baasje aangelopen. Inmiddels was het 20.45 uur. De hond reageerde blij toen hij z’n baasje weer zag. De politie sprak de eigenaar vervolgens aan over de onwenselijke gang van zaken. Het baasje bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij was de hond vergeten nadat hij eerder vandaag boodschappen had gedaan.

De agenten werden ondertussen opgeroepen voor een spoedmelding. Het baasje kon vervolgens zijn weg vervolgen met een waarschuwing op zak.

Video via Youtube

https://youtu.be/ezAzUBwU7vk

42 REACTIES

 1. Alsnog die hond gaan ophalen en zorgen dat deze een goede baas krijgt ! Als dit vorige week was gebeurd met die hoge temperatuur.. of bij vrieskou ? Deze man hoort geen hond te hebben . Waar zijn de instanties die het kunnen en mogen opnemen voor de hond ? Natuurlijk was de hond blij zijn baas te zien . Hij lag uren in een vreemde omgeving. Dat wil niet zeggen dat die man goed voor zijn hond zorgt.

 2. Wat weer een mooie en subjectieve reacties, als iemand weet dat deze persoon niet goed voor zijn hond zorgt ga dan naar het politiebureau om aangifte te doen niet tegen deze persoon maar tegen jezelf omdat je het nooit gemeld hebt.

 3. Ongehoord dat zo een Lapzwans, er zonder een boete vanaf komt.!!!
  Ik zie in Weert meer van dat “soort alcoholische zwervers ” met een hond die ze feitelijk onwaardig zijn .!!
  Zeer waarschijnlijk miste hij zijn hond niet, maar was zijn alcohol op ….te zien op de laatste foto met een traytje blikbier achter zijn rug houdend.

 4. Zwetser!! Het vroor niet en er was ook geen hitte.
  Er het waren maar een paar uurtjes. Menig hond zit langer alleen als het baasje werken is.
  Ga nu niet de moraalridder uithangen.
  Waar mensen zijn worden fouten gemaakt!
  Jullie maken er een groter probleem van dan; de hond,eigenaar en de politie.

 5. Heeft die omstander zijn eigen hond loslopen? In het vervolg graag aanlijnen. Hier mag ook wel eens op gecontroleerd worden.

 6. Gelukkig voor de hond niet nee. Die man vergat zijn hond omdat hij straalbezopen was . Idioot dat jij het goed te praten vindt dat een hond “maar een paar uurtjes” in de Zon mag liggen ,alleen gelaten door zijn baas. Het dier was totaal van de wap . Natuurlijk zijn er honden alleen als hun baas werken is . Een normaal mens laat de hond dan wel verzorgd achter : in elk geval waar drinkwater in de buurt staat ,waar het dier bij kan en waar voor een dier schaduw is . Dat is niet bij de supermarkt pal in de Zon . Ik heb baas en hond gezien daar .Omdat er politie / dienstverlening lees : hulp bij was , ben ik gegaan . En ja je vergeet wel eens iets en zelfs dat hij de hond kan vergeten is menselijk MAAR DAAR KOM JE TOCH WEL SNELLER ACHTER DAN TIG UREN. Wie zwetst er ?

 7. Van 4 tot 7 !! Nou nou wat een zon en hitte hadden we!:)

  En lig nu niet de moraalridder uit te hangen. En het verhaal aan te dikken want die vent was niet straal bezopen.
  Maar je wilt je hier als HELD profileren zodat je kunt zeggen dat je een hond gered hebt die het anders niet overleefd zou hebben.
  Niet meer zo veel fanta drinken !

 8. Als zij jou vergeet moet je vooral niets doen. Gun haar dan het beste wat haar in lange tijd is overkomen! Wat je wel kunt doen is samen met de waardeloze eigenaar van die arme hond het traytje bier opzuipen en nog een en nog een en nog…… Net zoveel en meer opdat je jezelf vooral vergeet en ons uiteindelijk verlost van jouw geouwehoer.

 9. Weet je wat ze met jou moeten doen,touw om je nek en ergens ver weg in een bos aan een boom vastmaken. Je hebt het verstand van een klein kind, excuus datbkind heeft nog meer verstand!

 10. Ook Kuro niet meer stemmen!!
  Wellicht mocht je die nog niet hebben, het is beter als je een uitkering krijgt!!
  Kan me niet voorstellen dat een werkgever iets met jou kan doen.

 11. Was jij er bij ? Ik wel . Leer eens begrijpend lezen .Waarom zou ik held willen zijn ? Ik ben gewoon verder gegaan met mijn kinderen er was nml al hulpverlening bij ,dan ga je gewoon weg als je niks meer kunt betekenen ipv er in te weg te staan. Verder ga ik jou negeren ,dat is beste met jouw soort .

 12. Nee, die intellectuele antwoorden van jou daar heeft men iets aan, blijkbaar praat je uit eigen ervaring en zit je al lang thuis omdat je baas niet wist wat hij met je moest, je hoeft geen dierenvriend te zijn maar domme reacties plaatsen daar heeft niemand wat aan.
  Succes met je leven.

 13. Volgens mij verwar je geheugen met intelligentie. Dat is totaal iets anders.
  Kon je ook niet weten!! Is ook allemaal zo moeilijk.
  Kijk vanavond maar naar hart van nederland met een biertje

 14. Ben allang blij dat me dochter dit hondje niet heeft willen aaien.

  Hij reageerd nogal heftig. ” gevolg van wat er gebeurd”

  Iets vergeten kan gebeuren. Maar dit vind ik ook te. Als mensen met kinderen hun kind vergeten heb je ook een zwaar probleem.

  Een kind of een dier kan er niets aan doen!

 15. @Kuro zulke mensen hier blokkeren , geen tijd aan verspillen dan kun je hun teksten niet meer zien , heb ik ook gedaan .

 16. Top!! @jan met de pet!
  Ga nog een hond uit de brandende zon helpen om 19 uur s’avonds!

  Net wat we nodig hebben in weert een batman die over de stad waakt

Comments are closed.