De Köster viert 50-jarig bestaan

‘De Köster’ klinkt bij veel Weertenaren bekend in de oren. Niet heel vreemd, want de cafetaria vier dit weekend haar 50 jarige bestaan. Vanavond vindt er een besloten feest plaats. Klanten kunnen zondagavond 1 september nog profiteren van speciale jublieum-aanbiedingen zoals een frikandel, kroket of bamischijf voor 50 eurocent.

Het familie-bedrijf ‘De Köster’ opende op 1 september 1969 voor het eerst de deuren. De naam van de zaak is afgeleid van de vorige eigenaar die destijds de koster was van de plaatselijke kerk.

Jan en Nellie Maes waren de vroege uitbaters van De Köster. In de periode dat zij met de scepter zwaaiden, is de naam “De Köster” voor velen een begrip in Weert en omstreken geworden. Zij maakten vooral naam door de ambachtelijke bereidingswijze van hun gerechten. Overbekend zijn de diverse shoarma-, saté-, en vlees-schotels. Natuurlijk staat De Köster ook bekend voor zuurvlees en pinda-saus, alsmede hun koude schotels.

In het jaar 2000 nam zoon Patrick en zijn vrouw Christel de zaak over van zijn ouders. Naast de Friture openden zij ook een cafetaria/eetcafé waar men in alle rust kan genieten van de ambachtelijk bereide gerechten. Het cafetaria biedt plaats aan 30 personen waar ook kleine feestjes worden georganiseerd.

Meer informatie: https://www.facebook.com/kosterke/