EK Motorcross in Meijel

Meijel – Op zondag 15 september wordt op de Vossenberg gestreden om het Europees Kampioenschap van de MX Open Klasse.

In het klassement gaat momenteel de Engelsman James Dodd aan de leiding. De uit België afkomstige Stijn Verstrepen volgt hem in het klassement. Daar vlak achter staat weer de Engelsman Andy Smart. Niet alleen deze mannen, maar zeker ook de Nederlanders Jacky Tausch, Jarno Derks, Roy Hoeijmakers en Enrico Schell doen mee voor het podium. Ook de MCC Meijel clubleden William Thijssen en Teun Cooymans kunnen goed uit de voeten op het fraaie, maar ook zware zandcircuit. Het belooft een spectaculaire strijd te worden.

Verder op het programma de Protempo-cup, een kampioensstrijd voor de zijspannen, waarin een prijzenpot van 10.000 onder de besten wordt verdeeld. Momenteel bezet de MCC Meijel-combinatie Stephan Wijers en Siebe van der Putten de tweede plaats in het klassement. Ook de Meijelse combinaties Bram van Dijk -Loet van der Putten en Lins Stijnen- Dirk van Dijk verschijnen aan de start.

Het programma bevat verder de 125cc-cup, de MX2 Junioren, de MX2 Nationalen/Inters, de dames en de veteranenklasse.

Op zaterdag 14 september organiseert MCC Meijel een open clubwedstrijd. De volgende klassen gaan hierbij van start:
-Open clubklasse jeugd 65cc t/m 85cc
-Open clubklasse solo,
-Open clubklasse zijspannen en de
-Besloten clubklasse powered by ‘De Koning Montage en Rijwielhandel en Servicestation Donkers’,

’s Avonds is er feest in de tent met DJ Tuan Stex, terwijl de entree op zaterdag gratis is.

MCC Meijel hoopt heel veel motorsportliefhebbers te mogen begroeten op het fraaie circuit de Vossenberg aan de Peelweg te Meijel.