Glasvezel voor inwoners dorpen

Algemeen Altweerterheide Dorpen Economie Reageer 3 min. leestijd

Glasvezel buitenaf start een nieuwe glasvezelcampagne in de regio Noordwest Limburg . Na het buitengebied zijn nu de kleine kernen in Noordwest Limburg en omliggende adressen in het buitengebied met een coax aansluiting aan de beurt om in aanmerking te komen voor glasvezel. Dit geldt voor o.a. Ospel, Swartbroek, Grashoek, Laar, Egchel, Koningslust, Tungelroy, Altweerterheide, en Leveroy. Als minimaal 35% van de inwoners zich vóór 28 oktober 2019 aanmeldt, dan gaat de aanleg van glasvezel door.

Veel vraag naar glasvezel in de kernen

Tijdens de campagne in het buitengebied, bleek dat er ook in de kleine kernen van Noordwest Limburg vraag was naar glasvezel. Daarom krijgen de inwoners van deze dorpen nu de kans op een glasvezelaansluiting. Ook nemen ze adressen in het buitengebied met een coax aansluiting mee, die in de vorige campagne niet aan bod kwamen.

Het gebied is opgedeeld in dertien deelgebieden. Per deelgebied moet minimaal 35% van de inwoners zich aanmelden voor glasvezel. Dan wordt begin 2020 gestart met de aanleg in de deelgebieden waar de drempel van 35% is behaald. Op de website noordwestlimburg.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebieden staat een overzicht van de deelgebieden en bijbehorende kleine kernen.

Inwoners zijn persoonlijk geïnformeerd

Inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting hebben een brief ontvangen met informatie over dit glasvezelproject. Zij worden hierin uitgenodigd voor de Glasvezel infomarkten die vanaf 2 september plaatsvinden op tien locaties in de buurt. Alle informatie is te vinden op de website: noordwestlimburg.glasvezelbuitenaf.nl.

Aanleg glasvezel in buitengebied in volle gang

Eerder vond al een glasvezelcampagne plaats in het buitengebied van Noordwest Limburg. In 2018 koos 55,5% van de inwoners voor glasvezel. Op dit moment is de aanleg van het glasvezelnetwerk hier in volle gang en heeft naar verwachting eind 2019/begin 2020 iedereen een werkende glasvezelaansluiting in huis.

Over dit project en Glasvezel buitenaf

Het project in Noordwest Limburg is een initiatief Glasvezel buitenaf. Glasvezel buitenaf legt grootschalige glasvezelnetwerken aan in Nederlandse plattelandsregio’s. Om deze netwerken te bouwen, is een investering nodig. EQT Infrastructure – de investeerder achter Glasvezel buitenaf – draagt het grootste deel bij. Glasvezel buitenaf heeft inmiddels ruim 40 glasvezelcampagnes succesvol afgesloten. Hierdoor kunnen al meer dan 160.000 adressen beschikken over snel internet via het glasvezelnetwerk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie