Farewell concert Giocoso in beeld

(Foto’s) In een volle Paterskerk vond zondag het Farewell concert van Giocoso plaats. Tijdens dit concert bracht het koor eenmalig haar complete wedstrijdrepertoire voor de European Choir Games in Zweden ten gehore.

Van 6 tot en met 11 augustus vertegenwoordigt Giocoso Weert, Limburg én Nederland tijdens het kampioenschap voor koren in het Zweedse Gothenburg. Giocoso, onder leiding van dirigente Rita Scheffers, heeft zich als enige Nederlandse koor voor deze internationale wedstrijd gekwalificeerd.

Met het concert in de Paterskerk wilden de meiden laten horen met welke repertoire zij de Zweedse podia zullen betreden. In Weert kregen ze vandaag al een staande ovatie van het publiek. Dat moet een vliegende start geven voor de meiden.

Bekijk een sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).