Flinke files door kettingbotsing op A2

Maarheeze – (Foto’s) De hulpdiensten zijn vrijdag omstreeks 11.50 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de A2 bij Maarheeze.

In de rijrichting van Weert naar Eindhoven had net nabij tankstation de Groote Bleek een kettingbotsing plaatsgevonden. Personenauto’s waren bezig met het passeren van een vrachtwagen toen het mis ging. Vijf personenauto’s kwamen vervolgens met elkaar in botsing. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Een persoon is uit voorzorg nog gecontroleerd in een ambulance, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Tenminste drie auto’s raakten flink beschadigd en moesten worden afgesleept door een berger.

De auto’s werden zo snel als het kon van de snelweg af gehaald waarna op de vluchtstrook de uitwisseling van gegevens plaatsvond. Ten gevolge van het ongeval ontstond er een file tot voorbij Weert-Noord. Ook aan de andere zijde ontstond een lange file tot aan knooppunt Leenderheide. Dit kwam door kijkers.

De weg is inmiddels vrijgegeven en de file lost langzaam aan op.

[nggallery id=’8317′]