Gaslek op Wessemerdijk

Hunsel – (Foto’s) De hulpdiensten zijn dinsdagochtend rond 9.30 uur gealarmeerd voor een gaslek naast de snelweg A2 bij Grathem / Hunsel.

Het bleek te gaan om een lekkage aan de 8-bar gasleiding aan de Wessemerdijk die was ontstaan tijdens graafwerkzaamheden. Op de betreffende locatie worden werkzaamheden uitgevoerd bij de duiker tussen Uffselse beek en kanaal Wessem – Nederweert. De brandweer werd gealarmeerd om de situatie veilig te stellen.

Enexis is ter plaatse en zal de leiding aan twee zijden afsluiten. Het eventuele gevolg kan zijn dat de gasdruk in Ell afneemt, maar men verwacht geen echte problemen voor de huishoudens daar. Nadat de leiding is afgesloten zal Enexis beginnen met het herstel van de gasleiding. Dit zal enkele uren in beslag nemen.

Het verkeer op de snelweg A2 en het scheepvaartverkeer ondervinden geen hinder. Er is geen direct gevaar voor de omgeving.