Kleuterorkest weer van start

De vakantie is bijna voorbij. Het is dé tijd om te beginnen met een leuke hobby: muziek maken. Na het succes vorig jaar start Harmonie St. Joseph 1880 dit jaar dan ook weer met het Kleuterorkest voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Het thema van het kleuterorkest is deze keer “Peter en de Wolf”. In dit verhaal komen veel instrumenten aan bod die ook in een harmonie voorkomen. Kinderen maken in het Kleuterorkest op speelse wijze kennis met muziek en muziekinstrumenten, zoals bijvoorbeeld een saxofoon, trompet of klarinet.

Het Kleuterorkest start op woensdag 21 augustus en bestaat uit 7 lessen. Het Kleuterorkest repeteert, in het Muziekhuis Weert aan de Schuttebeemd 132, van 16.15 uur tot 17.00 uur. Mieke Douven is de “dirigente” van het orkest. Zij heeft veel ervaring met het opleiden van kinderen binnen harmonie St. Joseph 1880. Zo brengt zij al vele jaren kinderen de eerste beginselen van muziekmaken bij in de vorm van blokfluitlessen. Op zaterdag 5 oktober zal het Kleuterorkest een einduitvoering geven.

Wil je meedoen: Meldt je aan via de website van de harmonie: www.weertharmonie.nl. De kosten van de hele cursus bedrage €35,00