Herstructurering zinkfabriek afgerond

Trafigura, een marktleider in de wereld van de grondstoffenindustrie, is de meerderheidseigenaar geworden van zinkfabriek Nyrstar in Budel-Dorplein. Nyrstar is vanaf nu een onafhankelijk opererend bedrijf binnen de Trafigura Group.

De overname van de aandelen is het gevolg van de kapitaalherstructurering. Jeremy Weir, uitvoerend voorzitter en algemeen directeur van Trafigura: “Nyrstar is een belangrijke wereldwijde onderneming die is gebouwd op een sterke basis. De macro-economische omgeving is positief voor zinkconcentraat en geraffineerde zinkmetaalmarkten. Als een onafhankelijk opererend bedrijf binnen de Groep en met zijn geherstructureerde en versterkte balans, is er nu de mogelijkheid voor Nyrstar om zijn volledige potentieel te realiseren.”

Daniel Vanin werd benoemd tot Chief Executive Officer van Nyrstar: “Nyrstar begint vandaag een nieuw hoofdstuk”, zegt Daniel Vanin. “Ik heb al bijna iedereen bezocht Nyrstar-operatie over de hele wereld. Ik ben onder de indruk van de fundamentele kracht, door de diepgaande technische kennis van de teams en door hun passie voor het werk dat zij doen. Ik heb veel kansen en oplossingen gezien die snel konden worden geïmplementeerd. Wij zal ook kunnen putten uit de technische, economische en andere commerciële expertise van Trafigura,” concludeerde Daniel.

In de komende maanden zal een nieuw hoofdkantoor worden gevestigd bij de activiteiten van Nyrstar in Budel-Dorplein.