Update – In het zuiden van Nederland is de derde hittegolf van deze zomer een feit. Dat merken ze ook bij de Philips van Horne in Weert.

De temperatuur in het schoolgebouw was zo hoog opgelopen dat werd besloten om de leerlingen om 11.45 uur naar huis te sturen. Tevens is er voor de komende dagen een tropenrooster ingesteld. Bij de andere middelbare scholen Het College en Het Kwadrant is er geen tropenrooster van kracht.

Bij de Philips van Horne wordt woensdag en donderdag een 30-minuten rooster gehanteerd. Het 7e lesuur (na 12.35 uur) komt te vervallen. Afhankelijk van de temperatuur in het schoolgebouw zal de school donderdag beslissen welk rooster ze vrijdag hanteren.

Update

Het Kwadrant gaat ook over op het tropenrooster. De leerlingen worden om 14.00 uur naar huis gestuurd. Morgen en overmorgen wordt er les gegeven volgens het 40-minutenrooster. Ook dan zijn de leerlingen om 14.00 uur klaar.

8 REACTIES

  1. En dat geld ook voor donderdag als het volgens de voorspellingen maar net aan 25 graden wordt in Weert. En als je de deskundigen moet geloven gaan we steeds meer van dit soort dagen krijgen. Kunnen we dan de scholen niet beter sluiten?

  2. Jammer dat er bij de verbouwing niet gekeken is naar de opties om het gebouw en schoolplein klimaatadaptief te maken. Meer groen en natuurlijke beschutting. Nu warmt de school en schoolplein van de zon op doordat alles verhard is.
    Gemiste kans. #hittestress

Comments are closed.