Maarheeze – Een man is donderdagmiddag in Maarheeze aangehouden omdat hij identiteitsfraude pleegde.

Agenten controleerden een auto en vroegen de inzittenden of ze een identiteitsbewijs bij zich hadden. Een van de inzittenden gaf een naam op die niet bestond, zo meldt de dienstdoende agent via Instagram. De persoon in kwestie werd aangehouden voor de identiteitsfraude.

Eenmaal op het bureau kwam de aap uit de mouw. De reden waarom de man geen id-bewijs bij zich droeg en een nep-naam opgaf was omdat hij een gevangenisstraf van 180 dagen open had staan. De man is overgebracht naar een huis van bewaring en zal de komende maanden ook niet meer op straat te zien zijn.

5 REACTIES

  1. Het blijft natuurlijk ergerlijk en onverteerbaar dat een veroordeelde niet effectief opgespoord en vastgezet wordt na een veroordeling. Nederland Rechtstaat? “Terugtredende overheid?”

  2. Heb jij de tijd om dag in en dag uit te posten op? Als iemand binnen zit moet je al een bevel hebben van de rechter. Dan moet het echt zwaarwegend zijn.

  3. Natuurlijk weegt een gevangenisstraf erg zwaar. Maar iemand zoeken die niet gevonden wilt worden is een speld in een hooi berg.
    Of je moet 100% controles dag in dag uit gaan uivoeren

  4. Hubert, slaap zacht! Een opgelegde gevangenisstraf is een zwaarwegend aspect. Of ben je gewend geraakt aan dit soort situaties?

  5. Er is geen enkel excuus om niet actief op te sporen. We sluiten onze gevangenissen omdat ze leeg staan terwijl er duizenden zwaar en minder zwaar veroordeelden vrij rondlopen. Als je de rechtstaat wil ondermijnen moet je het op die manier doen. De sterke arm is daarvoor (deels) de overheidsdienst bij uitstek en ze worden er ook nog eens voor betaald. Dus geen slap gelul vanuit die beroepsgroep! Handhaven! De opgelegde straffen stellen zowiezo al bijna niets meer voor!

Comments are closed.