Update – Bewoners van appartementen aan de Smeetspassage hebben hun ongenoegen geuit over de herinrichting bij de Smeetspassage. De werkzaamheden hebben namelijk flinke vertraging opgelopen en daardoor kunnen de bewoners hun parkeerkelder niet bereiken.

Deze week ging het project de 10de week in. Volgens de planning had de herinrichting op 12 juli 2019 al voltooid moeten zijn. “Misschien een archeologische vondst of een reeds lang uitgestorven gewaand insect dat plotseling in Weert weer opduikt? Neen, niets van dat alles, gewoon… de werken lopen uit”, aldus een cynische buurtbewoner. De bewoners zitten al 10 weken in de overlast en kunnen nu al 9 weken geen gebruik maken van hun parkeergarage.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Weert is een capaciteitsprobleem bij de aannemer de oorzaak. Het is lastig om aan goede vakmensen te komen.

De aannemer heeft overigens deze week de werkzaamheden hervat. De gemeente gaat er vanuit dat de overlast snel voorbij zal zijn.

9 REACTIES

 1. De cynische buurtbewoner is boos op de gemeente terwijl in het bericht al duidelijk wordt dat de aannemer geen personeel heeft. Gemakkelijk om er dan onzin als een archeologische vondst bij te halen. Veel immer cynische buurtbewoners weten de gemeente vaak zo razendsnel te vinden dat dit preken voor eigen parochie kan zijn.

 2. Dat is tegenwoordig de maatschappij. Zeiken over alles. Die bouwvakkers zullen hun wel hun best doen. Geef die mannen eens een bakje koffie krijg je meer voorelkaar dan lopen zeuren. Waar gewerkt word is rotzooi. Als dat 1 keer in de 20 a 25 jaar is dat het opgeknapt word waar hebben we dan over.

 3. Mee eens, maar als het taferelen worden zoals bij het zebrapad wat voor het gemeentehuis ligt…. Dat moest 4 of 5 keer opnieuw gelegd worden. Dat is dan naast irritatie voor de direct omwonenden ook irritatie voor elke weertenaar omdat je met je eigen ogen de BsGW aanslag ziet stijgen.

 4. Hoe kan de gemeente Weert in zee gaan met een aannemer die geen personeel heeft? Ik woon niet op die plek en het is me niet eens opgevallen dat het zo lang duurt, maar de zin “de aannemer heeft geen personeel” staat erg raar.

 5. dat is zeer makkelijk uit te leggen let op
  zoals alle bedrijven in nederland groot of klein
  ze willen zo goedkoop mogelijk personeel dus werken ze met voormalige
  oostblok personeel maar die komen niet altijd op tijd terug van vakantie
  of helemaal niet meer
  ik zie dit regelmatig bij het bedrijf waar ik werk men wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten dit is al jaren zo en dan vraagt men zich af waarom er zoveel werkelozen zijn wat helemaal niet nodig is maar de mensen krijgen nog te veel in de bijstand
  en als er zijn die willen werken krijgen ze nog net niet te horen u bent te oud

 6. Als de aannemer geen personeel heeft of op dat moment beschikbaar heeft dan had hij al niet aan de klus moeten beginnen en sowieso niet aan moeten nemen.

  Het cynisme van de buurtbewoners is volledig te begrijpen omdat dit soort problemen bij werkzaamheden, waarvan de gemeente opdrachtgever is, altijd tot gevolg zullen hebben dat het uitloopt en/of de kosten zullen stijgen.

  Mogen wij als enthousiaste belastingbetalende inwoners van de gemeente Weert nu ook geen kritiek meer uiten op wat er met ons belastinggeld wordt gedaan??

 7. Dus als de gemeente een bedrijf inhuurt dat de klus blijkbaar niet aankan dan is dat geen fout van de gemeente? Wordt er niet gecheckt of het bedrijf voldoende vast personeel heeft? Trek het eens naar jezelf. Als je een keuken besteld en de verkoper zegt dat deze 12 juli wordt geplaatst, wat is dan je reactie als het een maand later nog niet is gebeurd met als reden de klacht van de verkoper “jammer, maar we hebben even geen personeel”.

 8. De gemeente had in de opdrachtverstrekking aan de aannemer een boete clausule in moeten bouwen. Boete betalen wanneer het werk niet binnen een ‘x’ tijd gereed zou zijn.
  Lesje voor de volgende opdrachtverstrekking.

 9. Als de oude keuken er nog in staat, is er nog niet zo heel veel aan de hand,
  maar als de oude keuken al gesloopt is en je meer als 2 maanden niet meer via je achterdeur binnen kunt, of in je eigen garage kunt komen
  en je nieuwe keuken dan nóg niet geplaatst is,
  dan heeft de aannemer toch een groot probleem.

Comments are closed.