Heroïsche fietstocht naar Barcelona

Algemeen Dorpen Tungelroy Weert Reageer 3 min. leestijd

(Foto’s) Wat in 2012 bij Scouting Tungelroy begon met een fietstocht naar het graf van Kardinaal József Mindszenty in Esztergom – Hongarije heeft het wielrenvirus definitief in Tungelroy gebracht.

De kameraadschap vóór, tijdens en na die tocht bracht een aantal Tungelroyse wielerliefhebbers bijeen. Uit die vriendschap en gezamenlijke enthousiasme voor het wielrennen is de organisatie van Wielerronde Tungelroy weer ontstaan. Het valt op dat de éénmalige Scouting actie uit 2012 zich als een olievlek door Tungelroy heeft verspreid. Inmiddels zijn er heel wat Tungelroyse dames en heren die de renfiets hebben ontdekt en die heel veel plezier beleven aan het wielrennen.

Dat enthousiasme voor het wielrennen, de hang naar kameraadschap en sensatie die het opzoeken van je sportieve grenzen biedt heeft ertoe geleid dat er in het voorjaar van 2019 een aantal Tungelroyse wielrenners de koppen bij elkaar hebben gestoken en het plan hebben opgevat om nog eens zo’n heroïsche fietstocht te maken. Uiteindelijk werd het ideetje van een paar fanatiekelingen door 9 renners en 5 verzorgers opgepikt en werd op 1-2-2019 gestart met vergaderen en natuurlijk met trainen.

Nu, meer dan 6000 trainingskilometers en een stuk of 10 vergaderingen later zijn wij er helemaal ‘klaar’ voor en kunnen we bijna niet meer wachten om te beginnen aan een fantastisch uitdagende fietstocht van de St. Barbarakerk te Tungelroy naar de meer dan 2000 fietskilometers verderop gelegen Sagrada Familia in Barcelona. En….dat allemaal in 13 etappes!

Voor de wielrenners en de verzorgers staat veiligheid voorop. Elke fiets is goed gecontroleerd, de verkeersregels worden gerespecteerd en alle deelnemers zijn er zich terdege van bewust dat niet het tempo maar het plezier en de veiligheid van deelnemers en andere weggebruikers de belangrijkste ingrediënten zijn voor het met succes volbrengen van deze tocht. Een tocht waarover alle deelnemers nog lang zullen napraten.

Uitzwaaimoment

Zaterdagmorgen vond op het Sint Barbaraplein een uitzwaaimoment plaats. Tientallen mensen kwamen de wielrenners en begeleiders voor vertrek een hart onder de riem steken. Pastoor Notermans voerde in Tungelroy zijn laatste officiële taak uit door het gezelschap met Gods zegen weg te sturen naar Barcelona.

[nggallery id=’8324′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie