Plekken van Plezier Avond4Daagse

Foto door: Gert van Elk

(Foto’s) Werk, ontspanning en vermaak in het ‘land van Jantje’ gisteren in de Avond4Daagse van Altweerterheide.

Met ‘houtzagerij de Heilige Boom’, schapen en een oogsttafereel op de Dijkerakker. Meer dan 500 deelnemers gingen gisteren mee met de boeren, burgers en buitenlui van de Hei op ontdekkingstocht door het ‘groene hart van Weert’: met de Annamolen en de IJzeren Man.

Volgend jaar is het 100 jaar geleden dat vooruitstrevende Weertenaren als Bolle Jan met een drukbezochte zomerkermis de aanzet gaven tot het ‘openbaar baden’.

Vanavond nieuwe plekken, personages en bijzondere praktijken. Op de route van 10 km onder meer met een illegale jeneverstokerij, een turfconflict, ‘post’, de eiersmokkel en andere ‘grensgevallen’. Wandelaars zijn welkom bij De Paol in Altweerterheide.

Bekijk een bijdrage van Gert van Elk: