Terreurverdachten speelden airsoft

Algemeen Weert 3 reacties 1 min. leestijd

De terrorismeverdachten die vorig jaar september werden opgepakt in Weert hebben ook airsoft gespeeld in Weert, zo meldt RTL Nieuws zondag.

In Weert werden op de Trancheeweg meerdere terrorismeverdachten opgepakt toen ze verbleven in een vakantiehuisje in het bijzijn van undercover agenten. Twee van hen zouden in september 2018 hebben meegedaan aan een airsoft evenement bij Wild Mountain aan de Maarheezerhuttendijk in Weert.

Voor airsoft wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde airsoftapparaten. Dit zijn apparaten waarvan de buitenkant op een vuurwapen lijkt, maar waarmee enkel balletjes van 6 mm afgeschoten kunnen worden. Deze balletjes worden ook wel BB’s (“bie-bie”) of pellets genoemd.

De politie ziet de deelname aan het airsoft-evenement als een mogelijke training voor een terroristische daad. De namen van de verdachten werden door de politie ontdekt in de administratie van de airsoftsportbond. Tevens stuitte de politie op een mobiele telefoon op beelden waarop de verdachten al schietend op te zien waren, aldus RTL Nieuws.

De rechtszaak tegen de terreurverdachten is in volle gang. De schietbaan Wild Mountain is inmiddels opgeheven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties