Weekendafsluitingen Venloseweg

Nederweert – De N275 (Venloseweg) tussen Nederweert en Beringe gaat in augustus, september en oktober vier keer een weekend dicht. Rijkswaterstaat voert dan bodemonderzoek uit langs de oevers van de Noordervaart.

Tijdens de weekendafsluitingen is een deel van de N275 van vrijdag 18.00 uur tot maandag 7.00 uur niet begaanbaar. Er gelden dan omleidingsroutes.
Dit zijn de weekenden waarin de Venloseweg is afgesloten:

Het deel van de N275 tussen Nederweert en Meijel:
• van vrijdag 23 augustus 18.00 uur tot maandag 26 augustus 7.00 uur.
• van vrijdag 11 oktober 18.00 uur tot maandag 14 oktober 7.00 uur.
• van vrijdag 25 oktober 18.00 uur tot maandag 28 oktober 7.00 uur.

Het deel van de N275 tussen Meijel en Beringe:
• van vrijdag 27 september 18.00 uur tot maandag 30 september 7.00 uur.

Mochten er tegenvallers zijn, dan zijn de weekenden van 15 en 22 november de reserve weekenden.

Bodemonderzoek

Rijkswaterstaat voert in bovengenoemde weekenden onderzoek uit aan de bodem onder een deel van de N275. Dit heeft alles te maken met werkzaamheden aan de oevers van de Noordervaart die volgend jaar gepland staan. Hiervoor doet Rijkswaterstaat nu voorbereidend onderzoek.

Het bodemonderzoek is een van die voorbereidende onderzoeken. Hiermee krijgen we informatie over de gesteldheid van de bodem. Dat is nodig om te kunnen bepalen op welke manier de oevers van de Noordervaart straks op een veilige en efficiënte manier vernieuwd kunnen worden.

Omdat de N275 vlak naast de Noordervaart loopt en de weg dus dicht bij de oever ligt, moet dáár het bodemonderzoek plaatsvinden. We doen op verschillende plekken boringen door het wegdek. Daar zijn we in totaal vier weekenden mee bezig. Een volledige wegafsluiting werkt het snelste en veiligste.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden aan de oevers van de Noordervaart is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/onderhoudnoordervaart of via de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 – 8002. Dit nummer is gratis en van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 7.00 tot 20.00 uur. In het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.