WielerRonde van Stramproy

Op zaterdag 31 augustus a.s. organiseert de Toer- en Wielerclub Stramproy (TWC) door het centrum van Stramproy de jaarlijkse “Ronde van Stramproy”. Het wordt weer een gevarieerd programma bestaande uit NWB-wedstrijden voor Masters en Amateurs samen, het Open Kampioenschap van Stramproy, een ploegentijdrit en het Clubkampioenschap van TWC Stramproy nieuwe stijl. Nieuw is ook de laagdrempelige Ladies Course, een korte ploegentijdrit speciaal voor vrouwen.

Onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) vindt er een officiële wielerwedstrijd plaats, waarbij de Amateurs en de Masters (veteranen) samen gedurende een rit van circa 60 km tegen elkaar strijden.

Open kampioenschap van Stramproy

Aangezien TWC iedereen de kans willen bieden om aan deze Ronde deel te nemen, kan er ook dit jaar weer gestreden worden voor het Open Kampioenschap van Stramproy. Leden van Toer- en Wielerclub Stramproy alsmede licentiehouders zijn van deelname uitgesloten. De duur van deze wedstrijd is max 1 uur.

Clubkampioenschap TWC Stramproy

De leden van de Toer- en Wielerclub Stramproy meten zich onderling voor het Clubkampioenschap van Stramproy. Nieuw is dat het clubkampioenschap uit een uiterst spannend individuele achtervolging gaat bestaan. Hierbij gaan twee aan elkaar gewaagde renners zich over 2 sprintrondes van elk ca 2 km op spectaculaire wijze met elkaar meten.

Ploegentijdrit

Wederom is er een spectaculaire ploegentijdrit, waarbij ploegen van elk 5 renners van wieler-verenigingen uit de regio over een afstand van 11,5 km. de strijd met elkaar aanbinden.

Ladies Course

Nieuw is de ploegenwedstrijd speciaal voor vrouwen, waarbij slechts vier rondes van elk 2,3 km verreden hoeven te worden. Op deze manier kunnen vrouwen, die nog onvoldoende gewend zijn aan het fietsen van wedstrijden in groepsverband, op een goede en veilige wijze kennis maken met een ploegentijdrit. Deelname aan deze course is gratis.

Programma

14.00 Masters en Amateurs
16.00 Ploegentijdrit en Ladies Course
17.00 Open Kampioenschap
18.00 Clubkampioenschap d.m.v. individuele achtervolgingswedstrijden
19.15 Einde wedstrijden

Inschrijven

Ga hiervoor naar de website www.twcstramproy.nl en klik op de link van de wedstrijd waarvoor je je wil inschrijven.